Hongkong varautuu hirmumyrsky Vicenteen

Hongkongissa on annettu korkein myrskyvaroitus ja koulut, satama ja osa virastoista on suljettu. Noin 30 ihmistä on jo loukkaantunut yltyvässä tuulessa. Myös muualla Kiinan rannikolla varaudutaan Vicenten tuloon.

Ulkomaat

Lähestyvä hirmumyrsky Vicente on pysäyttänyt Hongkongin julkisen liikeneen ja ihmisiä on kehotettu pysyttelemään sisätiloissa.

Viranomaiset ovat antaneet korkeimman mahdollisen myrskyvaroituksen. Hongkongin satama on suljettu ja 12 lentoa peruttu ja yli 200 siirretty myöhemmäksi.

Myös koulut ja poliklinikat sekä liikeyrityksiä ja osa hallituksen virastoista ovat kiinni. Jos myrskyvaroitus pysyy voimassa, Hongkongin pörssi ei avaudu tiistaina.

Myös muualla Kiinan rannikolla on annettu myrskyvaroitus, toiseksi korkein neliportaisella asteikolla. Guangdongin lentokenttä on suljettu. Kalastusaluksia on kehotettu palaamaan maihin.

Myrskytuuli on puhaltanut yli 35 metrin sekuntivauhtia ja myrsky lähestyy Kiinan rannikkoa 20 kilometrin tuntivauhtia. Vicenten ennustetaan ohittavan Hongkongin sadan kilometrin päästä.

Myrskyn edellä Hongkongiin, Guangdongiin ja Hainaniin on jo tullut rankkasateita. Yltyvä tuuli on jo kaatanut puita Hongkongissa, nostanut korkeita aaltoja ja lennättänyt ilmaan taloista irtirepeytyneitä kappaleita sekä muuta rojua. Noin 30 ihmistä on loukkaantunut.

Lähteet: AP, AFP, Reuters, Yle Uutiset