1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Venäläismetsästä löytyi lähes 250 hylättyä ihmissikiötä

Kalastusretki Venäjän Uralilla päättyi kauhunhuutoihin, kun metsästä löytyi hylättyjä tynnyreitä täynnä sikiöitä.

Venäjällä Nevjanskin kaupungin liepeiltä on löytynyt useita tynnyreitä täynnä ihmissikiöitä, kertoo uutistoimisto Ria Novosti. Löydön tekivät kalastamassa olleet miehet maanantaina. Poliisin mukaan tynnyreissä oli yhteensä 248 sikiötä, iältään noin 12 - 18 -viikkoisia.

Sikiöihin oli kiinnitetty yhä lappuja, joissa oli ilmeisesti äitien sukunimiä. Lisäksi niissä oli numeroita, jotka saattavat viitata raskauden kestoon, aborttipäivään tai sairaalan koodeihin.

50-litraiset tynnyrit, jotka oli täytetty formaldehydillä, on ilmeisesti heitetty ajoneuvosta läheiseltä tieltä, joka johtaa Nevjanskin kaupunkiin. Kaupungin viranomaiset ovat kiistäneet, että tynnyrit olisivat peräisin kaupungista.

Myöhemmin maanantaina kävi ilmi, että "biojäte" on peräisin ainakin kolmesta sairaalasta läheisestä Jekaterinburgin kaupungista. Paikallisviranomisten mukaan jäteyhtiö ei ole huolehtinut hävittämisestä asianmukaisesti. Venäjän terveysministeriötä on pyydetty selvittämään, mikä yhtiö huolehtii Jekaterinburgin sairaaloiden jätehuollosta.

Uutistoimisto Itar-Tassin haastattelemat viranomaiset sanovat, että syylliset joutuvat vastaamaan teoistaan oikeudessa.