1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Äkkilähdöt (Lennot)

Kymenlaaksolaiset lähtevät aurinkorannoille sadetta karkuun

Kesän ilmat ovat vaikuttaneet äkkilähtöjen myyntiin kaikkialla Suomessa. Myös kymenlaaksolaiset pakkaavat mielellään varvassandaalit mukaan ja lähtevät lämpimämpiin maisemiin. Tuttujen kohteiden lisäksi risteilyistä on tullut viimeaikoina suosittuja.

Kuva: Anssi Leppänen / Yle

Viileä ja sateinen sää on saanut kymenlaaksolaiset varaamaan etelänmatkoja lyhyellä varoitusajalla. Äkkilähdön kohteeksi valitaan jäljellä olevista vaihtoehdoista usein itselle ennestään tuttu kohde. Myyntitilaston kärjessä ovatkin tuttuun tapaan Turkki, Espanja ja Kreikka. Vanha suosikki Bulgaria puolestaan ei ole ollut tänä kesänä yhtä suosittu kohde kuin ennen.

Kouvolan Matkatoimiston toimitusjohtaja Sinikka Laukas näkee joka viikko miten sää vaikuttaa ihmisten matkustuspäätöksiin.

- Alkuviikosta ihmiset tulevat varaamaan matkoja, kun he haluavat viettää edes hetken auringossa, Laukas kertoo. 

Ruotsinristeily vaihtui täyshoitoon Välimerellä

Kestosuosikkien lisäksi kymenlaaksolaisia ovat viimeaikoina kiinnostaneet Välimeren risteilyt.

Alkuviikosta ihmiset tulevat varaamaan matkoja, kun he haluavat viettää edes hetken auringossa

Sinikka Laukas

- Ihmiset lentävät vaikka Barcelonaan tai Roomaan, menevät sieltä laivaan ja viettävät sitten viikon täyshoitoristeilyllä, Laukas maalailee.

Lentoyhtiöiden konkurssit, kuten viimeisin Air Finlandin kaatuminen ovat vaikuttaneet merkittävästi myös Kouvolan Matkatoimiston valikoimaan. Tarjontaa on nyt vähemmän ja hinnat ovat nousseet.

- Menneen kesän aikana paikkoja on vähentynyt merkittävästi. Paikkoja on nyt viikossa noin 4000 vähemmän.