1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Porin Kirjurinluotoon kaavailtiin isoa Angry Birds -teemapuistoa

Porin Kirjurinluotoon suunniteltiin isoa Angy Birds -teemapuistoa. Yle Satakunnan saamien tietojen mukaan Kirjurinluoto haluttiin kuitenkin pitää maksuttomana vapaa-ajan virkistyskeitaana. Ison teemapuiston sijaan kaupunkiin tuli kolme pientä Angry Birds -leikkipuistoa.

Kuva: Rami Koivula / Yle

Poriin kaavailtiin huomattavasti laajempaa Angry Birds -aluetta kuin mihin päädyttiin. Yle Satakunnan saamien tietojen mukaan ideana oli rakentaa Kirjurinluotoon iso teemapuisto jopa hotelleineen. 

Hanke kuitenkin kaatui siihen, että Kirjurinluoto haluttiin säilyttää maksuttomana alueena. Tällä periaatteella on myös rakennettu Pelle Hermannin puisto kirjailija Simo Ojasen luoman hahmon ympärille.

Porin kaupunki on laajentanut lapsiperheiden suosiossa olevaa isoa leikkipuistoa  vuosien varrella. Puisto avattiin vuonna 1993.

Sirkuspelle Hermanni on TV2:n Pikku Kakkoselle vuosina 1978-1988 tehty lastenohjelmasarja,  jonka käsikirjoittii Simo Ojanen

Isomman Angry Birds -teemapuiston  kaaduttua Porin kaupunki päätyi kolmeen pienempään Angry Birds -leikkipuistoon. Puistot on avattu jo torilla ja Yyterin leirintälaueella.  Kolmas puisto tulee  Kirjurinluotoon Pelle Hermannin puiston yhteyteen.  Kaikki Angry Birds -leikkipaikat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

Porilaislähtöinen Rovio-yhtymän markkinointijohtaja Peter Vesterbacka oli Porissa SuomiAreena-viiikolla avaamassa torin Angry Birds -puistoa.  Avajaisten yhteydessä hän totesi,  etttä yhtiöllä voi olla viritteillä Porissa vielä muitakin suunnitelmia mutta ei halunnut puhua niistä enempää.

Tänä kesänä Tampereella avattiin Särkänniemen huvipuistossa Angry Birds -maa.