1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lahti

Torin vihreä koju kutsuu keskiviikkotreffeille

Matkailu-, tapahtuma- ja ympäristöneuvontaa antavalla Green guide -kojulla on riittänyt kävijöitä. Lahden tori on oikea paikka neuvontapisteelle, sillä se palvelee turistien lisäksi myös lahtelaisia.

Carita Salo ja Pauliina Ounila. Kuva: Yle Lahti

Torin Green guide -neuvontapiste on lunastanut paikkansa Lahdessa. Matkailu-, tapahtuma- ja ympäristöneuvontaa antavassa kojussa oli asioinut heinäkuun puoliväliin mennessä reilut 1 100 henkeä.

Kojuvastaava Carita Salon mukaan keskeinen sijainti Lahden kauppatorilla palvelee sekä turisteja että kaupunkilaisia. Turistit ovat hakeneet Green guide -neuvontapisteestä tapahtuma- ja matkailuvinkkejä, lahtelaiset taas pyöräilykarttoja sekä jäteneuvontaa.

Lahti Travelin toimisto sijaitsee vain korttelin päässä Rautatienkadulla, mutta Green guide -oppaiden mukaan tori on paras paikka Lahdessa.

- Turistien kannalta tämä on keskeinen paikka ja lahtelaistenkin on tässä helppo pysähtyä, Salo perustelee.

Keskiviikkoiltapäivien kyselytunneilla virkamiehet ja asiantuntijat vastaavat kaupunkilaisten kysymyksiin. Kyselytunneilla nähdään mm. projektipäällikkö Riitta Niskanen (15.8. klo 15-16).

Vihreän kojun oppaat neuvovat turistit tutustumaan Lahdessa perinteisiin nähtävyyksiin: hyppyrimäkiin sekä satamaan ja Sibeliustaloon.

- Suurmäeltä näkee koko Lahden yli ja juurelta löytyy Hiihtomuseo aktiviteetteineen. Satama on tietysti Lahden olohuone ja heinäkuussa Sibeliustalo oli hyvä kohde ilmaisten designnäyttelyiden vuoksi, Salo listaa.

Torikojulle jatkoa?

Lahti Travelin ja Greencity-ohjelman neuvontapiste avattiin kesäkuun alussa ja se päivystää torilla syyskuun loppuun asti. Koju on avoinna maanantaista lauantaihin.

Kojussa työskentelevät toivovat neuvontapisteelle jatkoa. Carita Salon mukaan ennuste on hyvä, vaikkei jatkosta olekaan vielä varmuutta.

- Nämä pari kuukautta tässä ovat todistaneet, että kysyntää on. Tätä kautta ihmiset saavat helposti kontaktin kaupunkiin, lisää Greencity-hankkeen harjoittelija Pauliina Ounila.

Elokuussa neuvontapisteellä järjestetään keskiviikkoiltapäivisin kyselytunteja, jolloin kaupungin virkamiehet ja asiantuntijat vastaavat kaupunkilaisten kysymyksiin. Kyselytunneilla nähdään mm. kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, keskustaisäntä Timo Taulo sekä keskustan kehittämisen projektipäällikkö Riitta Niskanen.