1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Pääkaupunkiseudun kirjastoihin lisää e-kirjoja

Kansainvälinen OverDrive e-kirjapalvelu avautuu pääkaupunkiseudun kirjastoissa elokuussa. Aluksi uudessa palvelussa on vain noin 400 kirjaa, mutta kokoelma kasvaa noin 800 teoksella vuosittain.

kulttuuri
Digitaalinen kirjojen lukulaite.
Uwe Anspach / EPA

OverDrive e-kirjasto on verkkopalvelu, jossa asiakas voi selata, varata, lainata ja ladata e-kirjoja. Palveluun pääsee Helmet.fi-verkkosivustolta ja se on avoinna aina.

Lainattu materiaali palautuu palveluun automaattisesti, joten asiakkaan ei tarvitse huolehtia kirjojen palautuksista.

Kirjastoissa on nytkin käytössä Ellibs-e-kirjapalvelu, jonka valikoimassa on noin 1600 kirjaa. OverDriven myötä valikoimaan tulee uutuutena e-äänikirjat sekä ruotsinkieliset kirjat. Pääosin OverDriven lainattava kirjallisuus on englanninkielistä.

Kaunokirjallisuuden lisäksi e-kirjastosta löytyy myös tietokirjallisuutta ja 25 suosituinta Lonely Planet -matkaopasta.

Sähkökirjat voivat olla lainassa vain yhdellä asiakkaalla kerrallaan, mutta lainassa oleva kirja on mahdollista varata.

Lonely Planetin matkaoppaisiin on hankittu rajoittamaton yhtäaikainen käyttö, eli sama teos voi olla samanaikaisesti lainassa useammalla asiakkaalla.

OverDriven sähkökirjoja voi ladata tietokoneille, älypuhelimille ja tablet-tietokoneille, kuten iPadille, iPhonelle tai Nokian Lumia puhelimeen. Tiedostot ovat yhteensopivia Applen iOS, Android, Blackberry ja Windows phone 7 käyttöjärjestelmien kanssa.

Lue seuraavaksi