Poliisi puuttui Aleksi Valavuoren hyväntekeväisyystempaukseen

Urheilumanageri Aleksi Valavuori käynnisti Twitterissä kampanjan, jolla kerättiin varoja varkauden kohteeksi joutuneille jalkapallojunioreille. Porilaisilta junioreilta varastettiin viikonloppuna noin 600 euron edestä tyhjiä pulloja. Valavuoren tempauksen avulla seura sai menetetyt rahat takaisin moninkertaisina. Poliisi kuitenkin kielsi keräyksen jatkamisen.

urheilu
Aleksi Valavuori.
Aleksi Valavuori.Devy Nagalingam / Yle

Poliisi on kieltänyt urheilumanageri Aleksi Valavuorta jatkamaan Twitterissä käynnistämäänsä hyväntekeväisyystempausta. Valavuori kertoi eilen Twitterissä, että Toejoen Veikon junioreiden festivaaleilta keräämät pullot oli varastettu. Hän kehotti omalla esimerkillään muita korjaaman tilanteen. Poliisin mukaan tämä rikkoi rahankeräyslakia.

- En ole itse keräämässä mitään, mutta en nyt saa omalla esimerkilläni yllyttää ihmisiä lahjoittamaan rahaa. Poliisi kehotti vetämään tämän minun kehotukseni pois, Valavuori kertoo.

Uusi keino kiertää kieltoa

Tilanteesta tuohtunut Valavuori keksi heti keinon kerätä varoja toisella tavalla.

Tämä kertoo pienessä mittakaavassa lainsäädännön ongelmista.

Aleksi Valavuori

- Jotka haluavat lahjoittaa rahaa, niin Toejoen Veikkojen kausikortin hinta loppukaudeksi on 10 euroa kappale. Jokainen voi ostaa kausikortteja niin monta kuin haluaa. Itse ostin 20 ja nyt ostan 10 lisää. Sen verran rupesi jurppimaan tämä touhu, Valavuori toteaa.

Lakimuutos olisi paikallaan

Valavuori kertoo toimineensa eilen hetken mielijohteesta laittaessaan hyväntekeväisyystempauksen aluilleen. Hänen mukaansa asiasta syntyi melkoinen lumipallo, josta voi kuitenkin seurata hyvääkin.

- Tämä kertoo pienessä mittakaavassa lainsäädännön ongelmista. Toivottavasti tämä saa sen verran näkyvyyttä, että se panee lainsaatäjät miettimään onko lainkirja ihan ajantasalla. Toivottavasti saamme parannuksia aikaan ja pystymme suuntaamaan enemmän varoja nuorisourheiluun.