Aleppossa taistellaan rajusti

Kapinalliset aloittivat viikonloppuna hyökkäyksen Syyrian suurimpaan kaupunkiin. Taisteluissa on käytetty myös ilmavoimien hävittäjiä.

Ulkomaat
Katunäkymä Alepposta.
Sosiaalisen median verkkosivustolle tiistaina ladatulla videolla kuuluu ampumista Aleppon kadulla. Videon aitoutta ei ole voitu varmistaa riippumattomista lähteistä.Reuters-tv

Syyrian kapinalliset ja hallituksen joukot ovat ottaneet rajusti yhteen aiemmin varsin rauhallisena pysyneessä Aleppon kaupungissa, kertovat uutistoimistot.

Britannian yleisradioyhtiön BBC:n lähellä Aleppoa oleva kirjeenvaihtaja kertoo, että taisteluissa on käytetty myös ilmavoimien hävittäjiä. BBC:n mukaan lentokoneita ei tiedetä aiemmin käytetyn Aleppossa.

Kapinalliset aloittivat viikonloppuna hyökkäyksen kaupungissa. Eräiden tietojen mukaan kapinallisryhmät olisivat tänään tiistaina saaneet haltuunsa poliisin päämajan, joka sijaitsee Aleppon vanhankaupungin tuntumassa.

Uutistoimisto Reutersin tavoittaman kapinalliskomentajan mukaan Mustafa Abdullahin mukaan kapinalliset iskevät pienissä ryhmissä hallituksen kohteisiin. Lisää kapinallisia on tulossa maaseudulta, mutta ongelmana on ammusten puute, kertoo Abdullah.

Aleppo on väkiluvultaan Syyrian suurin kaupunki ja tärkein taloudellinen keskus. Se sijaitsee maan pohjoisosassa lähellä Turkin rajaa. Aleppon vanhakaupunki on ollut Unescon maailmanperintökohde vuodesta 1986.

Lähteet: BBC, Reuters