1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Lontoon olympiavieraita tervehtivät arabiankieliset tekstit kirjoitettiin vahingossa väärinpäin

Olympiapuiston läheisyydessä sijaitseva ostoskeskus joutuu korjaamaan mainokset ja henkilökunnan paidat. Tervetuloa-tervehdyksen sijaan mainoksissa lukeekin aolutevreT.

Lontoon olympiavieraita palvelevan suuren Westfield Stratfordin ostoskeskuksen yritys tervehtiä arabiankielisiä asiakkaitaan näiden omalla kielellä on päättynyt nolosti, kun paljastui, että arabiankieliset sanat on kirjoitettu vahingossa väärinpäin.

Virheelliset tekstit on ehditty painaa sekä mainoslakanoihin että henkilökunnan paitoihin, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Tervetuloa-tervehdyksen sijaan mainoksissa lukeekin aolutevreT.

Lisäksi sanoissa on muitakin kirjoitusvirheitä. Ostoskeskus on pahoitellut virhettä ja luvannut korjata tekstit.

Rautatieyhtiö First Capital Connect teki saman virheen jo aiemmin, kun se kirjoitti matkatavaroiden valvomisesta muistuttaviin kyltteihin sanat väärinpäin.

- Ensin First Capital Connect ja nyt Westfield. Tässä joutuu pohtimaan, kuinka suuri osa olympialaisia varten painetuista arabiankielisistä kylteistä on hölynpölyä, sanoo arabien etujärjestön Caabun johtaja Chris Doyle BBC:n haastattelussa.

- On uskomatonta, etteivät he osaa kirjoittaa edes tervetuloa-sanaa arabiaksi. Mitähän olympiavieraat ajattelevat.