Pitsi yhdistää raumalaisia

Rauman Pitsiviikko kerää runsaan viikon aikana Vanhan Rauman alueelle kymmeniä tuhansia kävijöitä. Pitsinnypläyksen ja kädentaitojen perinnettä vaaliva tapahtuma on kulttuuripäällikön mukaan koko kaupungin juhla, johon jokainen yhteisö tuo oman lisänsä.

kulttuuri
Nyplättyä pitsiä.
YLE

Rauman Pitsiviikko on kuin iso laiva, jota on vaikea pysäyttää. Se menee kyllä eteenpäin. Näin tapahtumaa kuvailee Rauman kulttuuripäällikkö Risto Kupari. Hänen mukaansa kaupunkilaiset ovat ottaneet tapahtuman omakseen.

- Tämä on koko kaupungin juhla. Jokainen tekee siihen oman juttunsa. Toimintoja tulee jatkuvasti ilman, että meidän pitää keksiä jotain.

Kulttuuritoimi tarjoaa vaihtoehtoja

Vaikka viikon ohjelma syntyy Kuparin mukaan lähes omalla painollaan, on kulttuuritoimellakin roolinsa tapahtuman järjestämisessä.

- Me pidämme huolen niistä asioista, joita sinne ei muuten tulisi ja tarjoamme vaihtoehtoista kulttuuria. Pyrimme pitämään kulttuurin sivistävästä roolista kiinni ja ohjaamaan erilaisten kulttuuriharrastusten pariin. Siinä mielessä mietimme, että mitä sellaista voisimme esitellä, joka voisi sitten jatkaa omaa elämäänsä.

Vuoden 2012 Pitsiviikolla pääosassa ovat lapset, joille on järjestetty useita tapahtumia ja Kultturitalo Poselli on muutettu lastentaloksi. Yksi suosituimmista Pitsiviikon tapahtumista on perinteisesti Mustan pitsin yö, joka järjestetään tänä vuonna perjantaina 27.7. Viikko huipentuu lauantain 28.7. konserttiin, jossa juhlitaan 570. syntymäpäiväänsä viettävää Rauman kaupunkia.