P-Korean televisio: Kim Jong-un on avioitunut

Vaimon nimeksi kerrotaan Ri Sol-ju. Nuoripari vieraili keskiviikkona pjongjangilaisessa huvipuistossa.

Ulkomaat
Kim Jong-un ja vaimo seurueineen puutarhatiellä.
Pohjois-Korea on kertonut ensimmäistä kertaa, että maan johtaja Kim Jong-Un on naimisissa. Kimin rinnalla on nähty viime viikkoina salaperäinen nainen, jonka henkilöllisyyttä ja suhdetta eristäytyneen kommunistivaltion johtajaan on arvailtu.

Pohjois-Korean televisio kertoo, että maan johtaja Kim Jong-un on avioitunut. Kimin vaimon nimen kerrotaan olevan Ri Sol-ju.

Valtiontelevision mukaan Kim ja Ri vierailivat yhdessä huvipuistossa Pjongjangissa keskiviikkona. Kimin yksityiselämästä ei ole aikaisemmin kerrottu virallisesti.

- Marsalkka Kim Jong-un osallistui Nungren huvipuiston avajaisiin yhdessä vaimonsa, toveri Ri Sol-jun kanssa, Pohjois-Korean televisiossa esitetyssä raportissa todettiin.

Uutistenlukija ei kuitenkaan kertonut yksityiskohtia, kuten sitä milloin pari on avioitunut.

Kim on viime aikoina esiintynyt julkisesti rinnallaan polkkatukkainen nuori nainen. Jo aikaisemmin Etelä-Korean yhdentymisministeri Yu Woo-ik arvioi, että nainen olisi Kim Jong-unin vaimo.

Kimin arvioidaan olevan 27- tai 28-vuotias ja hänen vaimonsa Ri Sol-ju on ilmeisesti samaa ikäluokkaa. Esiintyminen vaimon seurassa poikkeaa täysin Kim Jong-unin edesmenneen isän Kim Jong-ilin tyylistä. Vanhemman Kimin puolisot tai lapset eivät olleet julkisuudessa tämän valtakauden aikana.

Asiantuntijat ovat tuoreeltaan arvioineet, että vaimon julkistaminen on osa tarkasti harkittua julkisuuskuvan muokkaamista.

- Tämä korostaa hallinnon pyrkimyksiä rakentaa uudenlaista imagoa, sanoo Yang Moo-jin Soulin Pohjois-Korean-tutkimuksen yliopistosta.

Kim Jong-un nousi Pohjois-Korean johtoon Kim Jong-ilin kuoltua viime joulukuussa.

Lähteet: AFP, AP