Hetemäki: Espanjan tuki EVM:stä vaatii eduskunnan päätöksen

Valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri Martti Hetemäki arvioi keskiviikkoiltana, että eduskunnalta tarvitaan uusi päätös, jos Espanjan lainaeriä maksetaan pysyvän kriisirahaston EVM:n kautta.

talous
Martti Hetemäki
Martti HetemäkiYLE

Valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri Martti Hetemäki sanoi keskiviikkona Ylen A-studion haastattelussa, että eduskunnalta tarvitaan uusi päätös, jos Espanjan lainaeriä päädytään maksamaan Euroopan pysyvän kriisirahaston EVM:n kautta.

- Nyt on päätetty euroalueen väliaikaisen tukirahaston ERVV:n kautta annettavasta lainaohjelmasta. On mahdollisuus, että EVM:n voimaanastuessa näitä lainaeriä maksetaan EVM:n kautta. Jos näin tehdään, tämä asia tulee erikseen eduskunnan käsiteltäväksi.

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Mauri Pekkarinen (kesk.) ilmaisi A-studion haastattelussa tyytyväisyytensä valtiovarainministeriön linjaukseen, mutta vaatii edelleen hallitukselta uutta tiedonantoa tilanteen selkiyttämiseksi.

- Minusta oli hyvä kuulla Hetemäen kommentti. Jos minä nyt oikein ymmärsin, niin asia tulee vielä kerran eduskunnan päätettäväksi, kun EVM:stä aletaan myöntää rahaa Espanjalle, Pekkarinen arvioi.