Parikkalan patsaspuisto vetää hyvin turisteja

Patsaspuisto on säilyttänyt merkityksensä Parikkalalle myös luojansa Veijo Rönkkösen kuoleman jälkeen.

Parikkala
Patsaspuisto
Yle

Parikkalan kuuluisin turistinähtävyys, Veijo Rönkkösen patsaspuisto, on sateisesta kesästä huolimatta vetänyt hyvin turisteja. Patsaspuiston hoitokunnan sihteerin Minna Tuuvan mukaan kävijöitä on ollut ainakin yhtä paljon kuin viime vuonna.

Puistossa on järjestetty tänä vuonna useita ilmaistapahtumia. Parikkalan elinkeinojohtaja Aune Ritola-Grahnin mukaan puisto on säilyttänyt merkityksensä Parikkalalle myös luojansa Veijo Rönkkösen vuonna 2010 tapahtuneen kuoleman jälkeen.

- Ihmiset tulevat, viihtyvät ja viipyvät ja varmasti jättävät myös rahaa kauppoihin, majoitusliikkeisiin ja ravintoloihin. Se on ollut jo vuosikymmeniä Parikkalan vetovoimaisin kohde. Nyt kun se on uudistunut, sen vetovoimaisuus vain vahvistuu.

Puistoon on avattu salainen puutarha, jonka jo Veijo Rönkkösen pani alulle. Puistossa on järjestetty myös näyttelyitä, tanssitilaisuuksia ja puutarhakierroksia.

Patsaspuiston osti lokakuussa 2010 pyhtääläinen teollisuusneuvos Reino Uusitalo. Sille on perustettu hoitokunta huolehtimaan käytännön asioista ja palkkaamaan työntekijät.