Teatterisota apatiaa vastaan

Rovaniemi on jälleen sodan kourissa. Lentävän Poron Teatterin tuottaja Jussi Jokisen mukaan Teatterisota tuo yhteen luovia voimavaroja ja kenties myös luo jotakin uutta. Ehkä tämä ei olekaan se viimeinen sota, joka lopettaa kaikki sodat.

teatteritaide
Lentävän poron kesäteatteri
Lentävän poron Kesäteatteri valmistautuu teatterisotaan Rovaniemellä. Jussi Jokisen (vas.) ja Jonne Suopajärven olalta-ammuttavana ohjuksena Annastiina Gylling, Minnotska Sidorova antaa tulikomentoja. Kuva: Sauli Antikainen / Yle

Teatterisota on kaksipäiväinen tapahtuma Rovaniemen keskustassa. Sotaan on haastettu kaikki Rovaniemen teatterit, jotka ovat koonneet noin kolmihenkiset edustusjoukkueet taistelemaan teatterinsa kunnian puolesta. Lopulliset ratkaisut ja päätökset kaupungin dramaattisimpien gladiaattoreiden välillä tekee Teatterisodan virallinen tuomaristo. Vain yksi voi voittaa sodan ja voittaja lähetetään elämysmatkalle Molvaniaan.

Joukkueiden kohtaamispaikaksi on valittu kesäinen Lentävän poron Kesäteatteri Pekankadun parkkihallin ylätasanteella, jossa aurinkoiset kesäillat täyttyvät ohjelmanumeroista 26.-27. heinäkuuta.

Sotimisen lisäksi torstaina ja perjantaina on luvassa myös välirauhan aikaista ohjelmaa sekä jatkosodan viihdytysjoukkojen huimia tunnelmannostatusspektaakkeleita. Torstai-illan taistelun jälkeen pataljoonia piristää Konttiorkesteri ja luvassa on myös klovneriaa.

Muonituksesta vastaa Lentävän poron Pekka, jonka makkarapannu porisee molempina iltoina ja palan painikettakin on tarjolla. Perjantaina tulitukea sotaan antaa liittoutumattomien joukkoja edustavan Molvanían demokraattinen tasavalta, joka on lähettänyt kansallisorkesterinsa harhailemaan Suomen Lappiin. Offisial Folklore and Musik Gruppa of the People of the Democrazy of Molvanía soittaa perjantaina klo 21 alkaen.

Liput teatteritapahtumaan maksavat à 5 euroa ja kaksipäiväisen sotilaspassin voi lunastaa 7,5 euron hintaan. Tapahtuman tuotot käytetään kulttuuripataljoonien tukemiseen ja asekaupoilla rikastuneet voivat sijoittaa myös suurempia summia sotarahastoon.