1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Taikavoimilla varustettu puu kerää kansaa Kambodzhassa

Kambozhassa onnea, terveyttä ja menestystä etsitään taikavoimilla siunatun puupölkyn luota.

Kuva: Reuters

Keskiviikkona Yle Uutiset kertoi Yhdysvalloissa uskovaisten rynnivän sankoin joukon puuhun ilmestyneen Neitsyt Marian luo. Kambodzhassa ei jäädä pekkaa pahemmaksi, sillä siellä taikavoimilla varustettu tukki on kerännyt jo tuhansien kävijöiden virran.

Läntisessä Kambozhassa paikalliset kertovat maanviljelijän talon takaa tekojärvestä kolmisen viikkoa sitten - 7. heinäkuuta - kaivetun tukin olevan taikavoimilla siunattu.

13-metrisellä puulla uskotaan olevan jos jonkinlaisia kykyjä. Lottovoittoa havittelevat ihmiset hierovat talkkijauheisia käsiään tukkiin ja etsivät sen jälkeen mahdollisia voittonumeroita talkista käsissään. Toiset hakevat taikatukilta parannusta sairauksiinsa. Eräskin paikallinen mainitsee kärsivänsä vatsa- ja nivelkivuista ja toivoo tukin koskettaman veden juomisen parantavan nämä vaivat.

Läheisen Prey Yeangin kyläpäällikkö sanoo, että tukin luona on vieraillut kuun puolivälin jälkeen parisen sataa ihmistä päivittäin. Kyläpäällikkö kertoo määrän kasvaneen taikatukin maineen levittyä. Viime maanantaina vierailijoita oli jo parisen tuhatta. Taikatukki on myös kerännyt runsaasti uhrilahjoja, hedelmistä sianpäihin ja rahaan.