Ihmemaa Italia ja rakkaus veivät Pian mukanaan

Keminmaasta lähtöisin oleva Pia Mäkynen on eurokansalainen. Toscanan lämmössä nykyään asustava yrittäjä-äiti on tutustunut asumisen kautta mm. ruotsalaiseen ja tanskalaiseen elämänmuotoon. Italian lämpö, rakkaus ja työ rakensivat kodin Pontassieven pikkukaupunkiin.

Italia
Toscanalainen maatilamatkailukohde
Anna-Emilia Palosaari/ Yle

Pia Mäkynen luotsaa miehensä kanssa Invitoscana-nimistä yritystä "Italian helmessä" Toscanassa. Pia tekee yhteistyötä paikallisten maatalousmatkailiuyritysten kanssa. Eivätkä ne ole mitään pottuviljelmiä, vaan aitoja viini- ja oliivitiloja omine kellareineen. Miltäpä sinusta tuntuisi asua vanhassa heinäladossa, joka on kunnostettu upeaksi huoneistoksi kaikkien mukavuuksien kera. - Monenkokoisia ja -sorttisia majapaikkoja löytyy. Ja lähellä on paljon mielenkiintoisia käyntikohteita ja kaupunkeja kuten Firenze, Pisa ja Arezzo, valistaa Pia.

Häitä ja häitä...

Pian mies Michele auttaa vaimoaan mm. paljon aikaa vaativissa hääjuhlien järjestelyissä. Pariskunta hoitaa vuoden aikana useiden kymmenien eri puolilta maailmaa tulevien parien juhlajärjestelyt. Michele järjestää tämän puuhan ohessa myös kielikursseja. Pia kertoo, että hääjuhlat hoidetaan alusta loppuun ruokailuineen ja ohjelmineen. Viime aikoina Piaa ja Micheleä on työllistänyt keväällä syntynyt kolmikuinen Arturo - Italian iltatähti.

Suomalaisille sopiva matkakohde

Pia Mäkynen pitää Keski-Italiaa suomalaisille erittäin sopivana matkakohteena. - Ihmisten mielenlaatu on jotenkin samanlainen. Täällä kyllä pärjää ja asiat järjestyvät vaikka kieltäkään ei osaisi. - Monet hullaantuvat juuri näistä maisemista. Liikenne pelottaa aluksi monia, sillä täällä asuu paljon enemmän ihmisiä kuin Suomessa. Siitäkin selviää, kun keskittyy vain omaan ajamiseensa, naurahtaa Pia.

Junat kulkevat vilkkaasti

Pia muistuttaa, että myös junilla pääsee Italiassa liikkumaan vilkkaasti. Firenze on Toscanan alueen pääkaupunki ja ehkäpä Italian kansainvälisin kaupunki. - Siitä on hyvät yhteydet mm. Roomaan ja Venetsiaan. Matka kestää vain puolitoistatuntia ja edessäsi ovat Colosseum, Venetsian gondolit ja muut maailman kulttuurinähtävyydet, Pia hehkuttaa.