Järjestäjät: "Rokkikansa ei ryhdy viinakapinaan"

Kuopion RockCock-festivaalien järjestystä valvoo suurempi joukko kuin koskaan. Alkoholinkäyttöä valvotaan poliisin tiukentuneen linjan mukaisesti.

viinat
Yleisö nautti musiikista Väinölänniemellä.
Yleisö nautti musiikista Väinölänniemellä.YLE / Toni Pitkänen

Perjantaina alkavan Kuopion RockCock-festivaalin järjestystä valvoo tänä vuonna suurempi joukko kuin koskaan aiemmin. Poliisi on edellyttänyt järjestäjiltä uusien järjestyksenvalvojien värväämistä, koska tapahtuma on laajentunut vuosi vuodelta.

RockCockin Ari Koskisen mukaan se tarkoittaa käytännössä parinkymmenen uuden valvojan palkkaamista. Poliisilla on aiempaa suurempi työ myös festivaaliväen alkoholinkäytön valvonnassa, sillä tiukentuneen linjan vuoksi edes piknik-tyyppistä juomista ei sallita huvialueiden läheisyydessä.

Poliisi ja festivaalin järjestäjät eivät kuitenkaan usko, että rokkikansa ryhtyisi suoranaiseen viinakapinaan.

- Uskon, että se pikemminkin rauhoittaa tapahtumaa, Koskinen ennustaa.

Pohjois-Savon poliisi on kaatanut aikuiseltakin yleisöltä viinaa maahan tämän kesän tapahtumissa. RockCockin järjestyksenvalvojilta ei kuitenkaan sellaista odoteta.

- Heillä ei ole oikeuttakaan kaataa viinaa maahan festivaalialueen ulkopuolella. Ilmoitus poliisille riittää, komisario Pekka Koistinen tähdentää.

Perjantaina ja lauantaina Kuopion Väinölänniemellä järjestettävä RockCock on kerännyt aikaisempina vuosina selvästi yli kymmenen tuhatta kävijää. Tapahtuma viettää tänä vuonna kymmenvuotisjuhliaan.