1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Sivulliset häirinneet valaan pelastamista Indonesiassa

- Saimme valaan jo melkein irti eilen, mutta kymmenien veneiden moottoreiden pärinä häiritsi ja eksytti sitä, pelastaja kertoo.

Ulkomaat

Sivulliset ovat häirinneet valaan pelastamista Indonesiassa. Pelastajat ovat yrittäneet auttaa matalaan veteen juuttunutta kaskelottia takaisin merelle, mutta veneellä operaatiota ihmettelemään saapuneiden ihmisten läsnäolo on saanut valaan palaamaan koko ajan takaisin rantaan.

11-metrinen kaskelotti juuttui rantavesiin lähellä Pakis Jayan rantaa Länsi-Jaavalla keskiviikkona, ja pelastamista on jatkettu perjantaina.

- Saimme sen jo melkein irti muutaman kerran eilen, mutta kymmenien veneiden moottoreiden pärinä häiritsi ja eksytti sitä. Se hengittää vielä, mutta menettää paljon energiaa. Näyttää siltä, että sillä on vaikeuksia liikuttaa pyrstöään, yksi pelastajista kertoi.

Pelastusoperaatioon osallistuu 16 sukeltajaa.

Pelastajan mukaan jotkut ulkopuoliset ovat hypänneet pois veneistä kohti kaskelottia ja aiheuttaneet näin sille haavoja.

Ennen kuin pelastajat olivat ennättäneet paikalle, kalastajat olivat yrittäneet kovin ottein työntää kaskelottia takaisin merelle ja eläin oli vahingoittunut.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi