Vedenpinnan nousu estänyt Tulkkilan museosillan korjaustyöt

Destia ei ole päässyt tekemään korjaustöitä, koska runsaat vesisateet ovat nostaneet Kokemäenjoen pintaa. Huonokuntoisen museosillan korjausta on odotettu pitkään.

remontti
Tulkkilan museosilta.
Jari Pelkonen Yle

Kokemäen Tulkkilan museosillan korjaustyöt on jouduttu keskeyttämään runsaiden sateiden takia. Sateet ovat nostaneet Kokemäenjoen vedenpintaa, eikä korjaustöistä vastaava Destia ole voinut jatkaa urakkaa.

Vuonna 1918 valmistuneen museosillan korjaustyöt keskittyvät tukipilareiden vedenalaisiin osiin. Sillan jääsuojausta vahvennetaan ruostumattomilla teräslevyillä, joiden taustat täytetään betonilla. Työt tehdään vesirajassa olevilla ponttooneilla.

-Korjaustyöt alkoivat hyvin ja pääsimme tekemään toitä viikon ajan lauttojen kanssa ja purkamaan vanhoja rakenteita. Virtaus oli kyllä jo silloinkin kova. Mutta sen jälkeen sateet muuttuivat rankemmiksi ja jouduimme oikeastaan keskeyttämään työt kokonaan, koska vedenpinta on lähes 1,5 metriä liian korkealla, sanoo työnjohtaja Heikki Jakomaa.

Toivomme kuivaa syksyä.

Heikki Jakomaa, Destian työnjohtaja.

Virtaus Kokemäenjoessa on voimakas, koska joessa olevista voimalaitoksista joudutaan juoksuttamaan vettä tavallista runsaammin. Virtaus estää sukeltajien työskentelyn.

Jakomaa kertoo, että voimakas veden juoksutus jatkuu voimalaitosten mukaan vielä ainakin pari viikkoa. Sateiden jatkuminen todennäköisesti pidentää taukoa vielä entisestään.

Alunperin töiden Kokemäellä piti alkaa heinäkuun alussa. Työt viivästyivät jo tuolloin viikolla Reposaaren sillan kunnostustöiden venymisen takia.

-Toivomme kuivaa syksyä, että pääsemme töihin. Jos teemme todella pitkää päivää, tarvitsisimme ainakin viikon ajan normaaleja työskentelyolosuhteita, työnjohtaja Jakomaa sanoo.

Destia on joutunut siirtämään myös muita urakoita vedenpinnan nousun takia. Esimerkiksi Äetsässä voimalaitostyömaalla sateet ovat aiheuttaneet ongelmia tänä kesänä.