Maailman paras taikuri on taikauskoinen

Oululaislähtöinen taikuri Marko Karvo teki historiaa voittamalla ensimmäisenä suomalaisena maailmanmestaruuden estraditaikuuden yleisessä sarjassa Blackpoolin oopperatalossa Britanniassa. Karvo esiintyy parhaillaan Oulussa vierailevassa Sirkus Finlandiassa.

taikominen
Taikuri Markku Karvo estradilla
Marko Siekkinen / Yle

Ylitornion Raanujärvellä syntynyt ja Oulussa nuoruusvuotensa viettänyt Marko Karvo on tehnyt taikuutta työnään jo neljännesvuosisadan. Karvo on esiintynyt useilla maailman kuuluisilla estradeilla. Lido de Paris’in lavalla vierähti kuusi vuotta ilman vapaapäiviä.

- Se opetti sen, että lähestulkoon mikä tilanne vain tulee vastaan, niin tietää että siitä selviää jollain tavalla, ammattimiehen varmuudella, taidoilla ja ennen kaikkea kokemuksella.

Marko Karvo piti ensimmäisen julkisen esityksen 13-vuotiaana koulussa Utajärvellä asuessaan .

-Luokkamme tehtävänä oli järjestää juhla ja ohjelma. Luokan tytöt sai puhuttua minut ympäri ja sillä tiellä olen, Karvo hymyilee.

Tällä hetkellä taikuri työskentelee Sirkus Finlandiassa, jossa Karvo oli mukana myös 23 vuotta sitten, hetkeä ennen kuin työ vei maailmalle.

Linnut ovat vaativia työkavereita

Marko Karvon esityksissä on useita lintuja, jotka ovat niin työkavereita kuin perheenjäseniäkin.

- Pikkulapsena meillä oli häkkilintuja ja olin niistä aina kovasti kiinnostunut ja niiden kanssa vietin paljon aikaa, ehkä sillä on oma merkityksensä. Ne ovat kauniita eläimiä ja papukaijat ovat älykkäitä.

Taikuri Marko Karvon kalenteri on täynnä kahdeksi vuodeksi eteenpäin. Se mitä tuore maailmamestarin titteli tuo tullessaan on vielä arvoitus.

- On vielä paljon paikkoja, missä hyvin mielelläni esiintyisin. Olen sen verran taikurina taikauskoinen, että en halua niistä kuitenkaan etukäteen hirveästi puhua, Marko Karvo nauraa tyytyväisenä.