1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilkivalta

Vihjepalkkio tepsi pelotteena

Leppävirran kunta kyllästyi vaaratilanteitakin aiheuttaneeseen ilkivaltaan ja ilmoitti julkisesti maksavansa palkkion tekijän kiinnisaamiseen johtavasta vihjeestä. Temppu tehosi - ainakin toistaiseksi.

ilkivalta
Uimarannan laituri ja hyppytorni
Ilkivalta aiheutti vaaraa Leppävirran uimarannalla, kun tekijät heittivät irti revityn liikennemerkin veteen uimahyppytornin alle.Sini Ojanperä / Yle

Vihjepalkkion lupaaminen näyttää vähentäneen ilkivaltaa Leppävirralla. Kunta toi viime viikolla julki useamman viikon ilkivaltatapaukset, ja tekijöiden kiinnisaamiseen johtavasta vihjeestä luvattiin palkkio. Sen jälkeen ei isompia tihutöitä ole kunnassa tehty.

Aiemmin kesällä ilkivallantekijät ovat muun muassa irroittaneet ja runnoneet liikennemerkkejä sekä sotkeneet paikkoja. Ilkivallanteot aiheuttivat jo vaaraakin.

Kunta pyysi asukkaita tekemään havaintoja mahdollisista tekijöistä ja tilaisuuden tullen lähettämään esimerkiksi kännykkäkameralla otetun kuvan tihutyöläisistä.

Yhdyskuntainsinööri Päivi Hujanen uskoo, että vinkkipalkkio voisi tulla käytännöksi jatkossakin.

- Mielestäni on hyvä huomioida myös ilmiantaja ja hänen aktiivisuutensa silloin, kun saadaan ratkaisuihin johtavia vinkkejä. Jos tämä kaiken kaikkiaan rajoittaa ilkivaltaa, niin ilman muuta jatkamme tätä linjaa, Hujanen punnitsee.

Ilkivalta tuottaa pulmia myös monissa muissa kunnissa. Esimerkiksi Kiuruvedellä poliisi on kertonut rautatieaseman ympäristössä viime viikkoina tehdyistä monista tihutöistä.

Lue seuraavaksi