Vauhtiajot sytyttää kotikulmien kuskit

Nykymuodossaan yhdeksännet Vauhtiajot alkavat tänään Seinäjoella. Paikallisille kuskeille Kapernaumin katurata on mieleen. Kurvit ovat kohdallaan ja lisäksi kotiyleisön kannustus tuo oman lisänsä tunnelmaan.

Seinäjoen vauhtiajot
vauhtiajot
Birgitta Vuorela/ Yle

Vauhtiajot pärähtävät käyntiin tänään Seinäjoella.Keskustan kupeeseen Kapernaumiin rakentunut Suomen ainoa katurata tarjoaa näytönpaikan myös monille paikallisille kuskeille. Ratatapahtumaan on ilmoittautunut yhteensä 89 kilpailijaa. Kisojen osanottajamäärältään suurin on Legends-luokka.

Yksi monista paikallista autokunnista on Team Kumpula. Heille kotikenttä tuo radan tuttuuden lisäksi muitakin etuja. Vakituinen tallipaikka on jo valmiiksi alueella. Perjantaipäivä kuluikin oman varikkoalueen viimeistelyssä.

Rata sopii Legends-autoille

Ossi Kumpula valmistautuu koitokseen Legends-autollaan sarjajohdossa. Aiemmin kesällä Ossi Kumpula on saanut rikki jo kaksi rataennätystä. Seinäjoella ei kuitenkaan olla varsinaisesti ennätysjahdissa, sillä katurata on hiukan erilainen joka vuosi. Kotikisalla on kuitenkin kilpailusarjassa erityisasema.

- Täällä on ollut aina mukava ajaa ja kun on kotikisa, niin on paljon omia kannustajia.

Ratana Kapernaumin kurvit saavat kiitosta.

- Rata on kuin tehty legendseille. Kun nämä ovat pienempiä autoja, niin vaikka ei ole moottoriradan leveyttä joka paikassa, näillä mahtuu täällä hyvin ajamaan. Legenseillä saadaan täällä aina hyvät kisat aikaan.

Tapahtumalla on pitkä historia

Vauhtiajot järjestetään nykymuodossaan nyt yhdeksättä kertaa. Tapahtuman historia on kuitenkin paljon pitempi. Etelä-Pohjanmaan urheiluautoilijat järjestivät Vauhtiajoja Rengastiellä ja Kantatiellä vuosina 1973-1983 ja Kapernaumissa 1986-1988. Kerran Epulaiset ovat vieneet kisat myös Kemoran radalle Veteliin.

Nykymuodossaan musiikki on myös olennainen osa Vauhtiajojen tarjontaa. Tänäkin vuonna lavalla nähdään liuta eturivin artisteja. Tapahtuman yleisöennätys, lähes 48 000 kävijää, on vuodelta 2008.