1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Raju ukkosmyrsky riepotteli Suomea

Rajuilma on aiheuttanut useita tulipaloja yön ja aamun aikana. Myös suosittu festivaali jouduttiin keskeyttämään Turussa. Ukkosrintama on liikkunut Etelä- ja Lounais-Suomesta kohti Pohjanmaata. Kyseessä on kesän rajuin ukkosmyrsky.

Kuva: Toni Hellinen / Yle

Baltiasta saapunut ukkosrintama on riepotellut Lounais- ja Etelä-Suomea sekä Pohjanmaata. Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin mukaan kyseessä on kesän tähän mennessä voimakkain ukkosmyrsky ja salamointi on ollut todella runsasta.

Tuulenpuuskat ovat merialueilla yltäneet yli 20 metriin sekunnissa.

Varsinais-Suomesta liikkeelle lähtenyt myrsky liikkui kohti koillista ja jatkui sunnuntaiaamuun asti.

Raju ukonilma on aiheuttanut useita tulipaloja. Varsinais-Suomessa ainakin kaksi rakennusta syttyi tuleen salamaniskusta. Myös Espoossa sekä Mäntsälässä salamat aiheuttivat rakennuspaloja.

Salossa noin 15 neliömetrin kokoinen autiotalon saunarakennus paloin täysin. Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Maskussa salama sytytti rakenteilla olleen ulkorakennuksen tuleen. Palo on saatu jo hallintaan ja pelastuslaitos jatkaa paikalla jälkisammutustöitä.

Salama sytytti suuren maalaistalon ullakon tuleen varhain sunnuntaina Pohjanmaan Mustasaaressa. Henkilövahingoilta on tiettävästi vältytty.

Pohjanmaan Luodolla saunarakennus tuhoutui tulipalossa. Syttymissyynä on ilmeisesti salamanisku. Pelastuslaitos hälytettiin paikalle noin puoli seitsemältä aamulla.

Punkalaitumen Ristikalliontiellä asumaton omakotitalo on tuhoutunut tulipalossa, joka sai alkunsa salamaniskusta. Omakotitalo oli noin 70 neliön kokoinen.

Aurassa on laskettu jopa 12 salamaa minuutissa ja alueella on satanut myös rakeita.