1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Mississippiläiskirkko kieltäytyi vihkimästä mustaa pariskuntaa

Kun osa seurakuntalaisista vastusti mustan parin vihkimistä, potkuja pelännyt pappi ehdotti vihkikirkon vaihtamista.

Mississippissä Yhdysvalloissa pastori on aiheuttanut kohun kieltäytymällä vihkimästä mustaa pariskuntaa, kertoo ABC-televisiokanava. Kirkon vakiokävijöihin kuulunut pari oli varannut vihkiajan etukäteen ja lähettänyt hääkutsut, mutta päivää ennen häitä pastori sanoi, että vihkimiselle on löydettävä uusi paikka vihkiparin ihonvärin vuoksi.

Pastori Stan Weatherford kertoi ABC Newsille, ettei vuonna 1883 avatussa Crystal Springsin First Baptist Church -kirkossa ole vihitty koskaan mustaihoisia.

Hänen mukaansa osa seurakuntalaisista vastusti niin kovasti mustan pariskunnan vihkimistä, että uhkasi erottaa pappinsa.

Sen sijaan, että olisi riskeerannut työpaikkansa Weatherford tarjosi pariskunnalle vihkipaikaksi toista kirkkoa, jonka kävijät ovat enimmäkseen mustia. Weatherford on itse valkoihoinen.

Charles ja Te'Andrea Wilson avioituivat päivän myöhässä toisessa kirkossa. He eivät ole First Baptist Churchin jäseniä, mutta kävivät siellä säännöllisesti ja suunnittelivat liittymistä, Charles Wilson kertoo.

Tapaus on järkyttänyt monia paikallisia asukkaita. ABC:n haastattelema asukas Theresa Norwood kasoo, että Weatherfordin olisi tullut vihkiä pariskunta työpaikkansa menettämisen uhalla.

- Tuo kirkko oli heidän kotinsa. Mitä Jeesus olisi tehnyt? Hän olisi vihkinyt heidät, koska se olisi ollut oikein, Norwood uskoo.