1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Dingon keikka keskeytettiin ukkoskuuron alta Turussa

Myös Pelle Miljoonan esiintyminen keskeytettiin Raaseporin Faces Etnofestivaalilla.

Kuva: Yle

Turussa meneillään ollut Down By The Laituri -festivaali jouduttiin keskeyttämään sunnuntain vastaisena yönä rajun ukkoskuuron ja kaatosateen vuoksi.

Festivaalin viimeinen esiintyjä Dingo oli ehtinyt esiintyä noin 25 minuuttia, jolloin koko festivaali päätettiin keskeyttää noin tuntia suunniteltua aikaisemmin ja yleisö poistettiin alueelta turvallisuussyistä. Järjestäjien mukaan 3 200 hengen yleisö poistui paikalta rauhallisesti järjestyksenvalvojien ohjauksella.

Down By The Laiturin promoottori Kari Rantala kertoi Yle Uutisille, että festivaalin turvapäällikkö teki päätöksen keskeyttää tapahtuma ja ohjata ihmiset ulos.

- Tosin (hän) sanoi, että sama päätös olisi tullut pelastuslaitoksen päivystävältä palomestarilta ihan parin minuutin kuluttua, että katsoivat samaa ruutua. Tilanne oli kyllä hetken aikaa aika raju, Rantala sanoi.

Nyt 25. kerran järjestetty Down By The Laituri -festivaali keräsi tällä viikolla kaikkiaan runsaan 15 000 ihmisen yleisön. Järjestäjät pitävät osallistujamäärää tyydyttävänä.

Keikka keskeytyi myös Raaseporissa

Myös Pelle Miljoonan esiintyminen jouduttiin keskeyttämään Raaseporin Faces Etnofestivaalilla lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Paikallaolijan mukaan kaatosade ja raju ukkoskuuro iskivät festivaalialueelle, ja keikka keskeytettiin hieman puolenyön jälkeen.

Salamointi ja rankkasade alkoi Turun alueella noin puoliltaöin ja muualla Varsinais-Suomessa jo aiemmin.