YK: 200 000 paennut Alepposta kahdessa päivässä

YK:n humanitaarisen avun päällikkö vetoaa, jotta kansainväliset avustusjärjestöt pääsisivät kaupungissa yhä olevien ihmisten luo.

Ulkomaat
Avustustyöntekijä pystyttää pakolaisleiriä Zattarin kylässä, Jordaniassa, 21. heinäkuuta 2012.
Jamal Nasrallah / EPA

Noin 200 000 ihmistä on paennut Aleppon taisteluita kahden päivän aikana, sanoo YK. Raskaat taistelut kaupungin hallinnasta presidentti Bashar al-Assadin joukkojen ja opposition taistelijoiden välillä ovat ajaneet siviilit kodeistaan.

YK:n humanitaarisen avun päällikkö Valerie Amos sanoi lisäksi, että 2,5 miljoonan asukkaan kaupungissa on yhä jumissa ihmisiä eikä kukaan tiedä kuinka paljon. Amos vetosi, jotta avustusjärjestöt pääsisivät turvallisesti Aleppoon.

Monet perheet ovat hakeneet suojaa kouluista ja julkisista rakennuksista Aleppossa, sanoi Amos. Amosin mukaan ihmiset tarvitsevat kipeästi ruokaa, vettä, hygieniatarvikkeita, huopia ja patjoja.

Viime päivinä kymmenet tuhannet ovat paenneet Syyrian taisteluita Jordaniaan, Libanoniin, Irakiin ja Turkkiin.

Jordaniassa avattiin sunnuntaina jättimäinen pakolaistelttaleiri, jossa on 2 000 telttaa. Viranomaisten mukaan Jordaniassa on jo arviolta 130 000 Syyrian-pakolaista ja lisää pakolaisia saapuu tuhansittain joka päivä.

Lähteet: AFP