Kuubalaisen toisinajattelijan kuolema epäilyttää tv-kuvista huolimatta

Oswaldo Payan kuolemasta on esitetty useita teorioita. Paya kuoli auto-onnettomuudessa vuokra-auton suistuttua tieltä ja törmättyä puuhun.

Ulkomaat
Oswaldo Paya kuvattuna heinäkuussa vuonna 2006.
Oswaldo Paya kuvattuna heinäkuussa vuonna 2006.STR / EPA

Kuubalaiset toisinajattelijat ovat taas esittäneet epäilyjä viikko sitten kuolleen toisinajattelijan Oswaldo Payan kuolemasta.

Epäiljöiden mielestä Kuuban hallituksen julkaisemat uusimmat selitykset ja kuvat eivät todista tarpeeksi, että Payan kuolemaan johtanut auto-onnettomuus olisi ollut pelkkä onnettomuus.

Kuuban hallitus antoi viikonloppuna televisiokanavalle kuvia turma-autosta. Poliittisten vankien vapauttamista ajavan Ladies in White -ryhmän johtaja Berta Solerin mukaan kuvat ja selitykset jättävät kuitenkin edelleen kysymyksiä avoimeksi. Hän ihmettelee uutistoimisto AFP:lle, miksi kuvista puuttuu puu, johon hallituksen virallisen selityksen mukaan neljää ihmistä kuljettanut auto törmäsi.

Myös Payan leski on ihmetellyt miehensä kuolemaa. Ofelia Acevedo kertoi uskovansa, että perjantaina julkaistu hallituksen onnettomuusraportti on vääristelty.

Kuubalainen toisinajattelija Oswaldo Paya kuoli auto-onnettomuudessa 22. heinäkuuta. Hallituksen raportin mukaan Paya kuoli, kun vuokra-auto suistui tieltä ja törmäsi puuhun.

Toisinajattelijan perhe on saanut tietoa, että auto suistui tieltä, kun toinen ajoneuvo törmäsi siihen.

Lähteet: AFP