Ruokablogistin karu yllätys - tuhat kuvaa katosi

Suosittua ruokablogia pyörittävä Hanna Suhonen hieraisi silmiään, kun suuri määrä ruoka-aiheisia kuvia katosi kankkulan kaivoon.

Kotimaa
Kun annos on valmis, ottaa Hanna siitä heti nettikuvan blogiinsa.
Kun annos on valmis, ottaa Hanna siitä heti nettikuvan blogiinsa.YLE / Janne Ahjopalo

Joensuulainen Hanna Suhonen pyörittää internetissä yhtä Suomen suosituimmista ruokaharrastusblogeista, Cebicin keittiössä. Hannan käyttämän ilmaisen blogialustan kaatuminen olikin ikävä yllätys, sillä noin tuhat ruoka-aiheista kuvaa hävisi hetkessä.

- Olen ottanut kaikista kuvista asianmukaisesti varmuuskopion. Nyt minun kuitenkin pitäisi ladata kuvat takaisin teksteihin yksitellen, mikä on liian suuri urakka, harmittelee Hanna Suhonen.

Ruokablogin selkärankana ovat juuri kuvat.

Hanna Suhonen

Vuodatuksen kovalevy rikkoutui

Blogialusta Vuodatus.netin Facebook-sivuilla kerrotaan, että kaatuminen johtui kuvapalvelimen kovalevyn rikkoutumisesta. Vuodatuksessa on monia suosittuja blogeja, joiden päivittäjät ovat nyt suivaantuneita. Vuodatus.netin Facebook-sivut ovatkin täyttyneet kitkerääkin kitkerämmästä palautteesta.

- Aluksi ajattelin, että jätän koko bloggaamisen tähän, koska ruokablogin selkärankana kuitenkin ovat juuri kuvat. Esimerkiksi kakkuohjeiden yhteydessä on ensiarvoisen tärkeää nähdä, miltä se kakku valmiina näyttää, toteaa Hanna.

Pettynyt Hanna Suhonen päätyi jättämään Vuodatus.netin taakseen ja siirtyi nyt toiseen nettialustaan, Blogspot.comiin. Vanhat ja suuren suosion keränneet blogitekstit Hanna on jättänyt arkistolinkkiin kaikkine kuvapuutteineen.

- Ruokablogini täyttää kuusi vuotta ja kokonaiskävijämäärä eri selaimilta oli nousemassa lähes miljoonaan, joten kyllähän tämä harmittaa. Toisaalta tekniikka on tämmöistä ja kyseessä on kuitenkin ilmainen palvelu, jolta ei voi kaikkea vaatia, ymmärtää Hanna.