1. yle.fi
  2. Uutiset

KiPan Varonen kaipaa tunnetta peliin

Kiteen Pallon pelinjohtaja Vesa Varonen on syystäkin tyytyväinen sunnuntain peliin. KiPa sai kaivatun kolmen pisteen voiton Jyväskylän Kiristä. Ottelu päättyi lukemiin 2-0.

urheilu
Vesa Varonen, KiteeYLE

Pelinjohtaja Vesa Varosen mukaan tunnelma oli kentällä kaikin puolin hyvä ja yleisö eli mahtavasti mukana.

-Alla meillä oli tärkeä kotivoitto Tahkosta. Tämä eilinen peli oli tiukka ja Jyväskylän Kiri pisti hyvin hanttiin. Se oli hyvin tiedossa, sillä heillä oli edessä niin sanotusti elämän ja kuoleman matsi, tai ainakin yksi niistä, kertoo Varonen.

Vastoinkäymisiäkin KiPalla oli hyvästä lopputuloksesta huolimatta. Sisäpeli takkusi ja merkkivirheitäkin tuli.

-Varmaan se johtui osittain siitä, että kaikki tiesivät ottelun merkityksen ja meillä oli ehkä ylilatausta siinä alussa. Siinä tuli myös yksi tuomarivirhe, siihen reagoimme lähes koko legioonalla voimakkaasti. Tämä kertoo siitä, ettei keskittyminen ollut oikeissa asioissa, selventää Vesa Varonen.

Jyväskylän Kiriltä puuttui sunnuntaina kaksi tärkeää sisäpelin pelaajaa Juho Määttälä ja Jyri Kyllönen. KiPan pelinjohtajan Vesa Varosen mukaan tämä ei kuitenkaan vaikuttanut omaan peliin.

Tiukka viikko edessä

Runkosarjan viimeiset ottelut alkavat olla käsillä, jäljellä on enää kolme ottelua.

-Kahdessa edellisessä kotipelissä paineet olivat suurimmillaan. En ole ynnäillyt sarjataulukkoa, mutta varmaa on, että meillä pelit jatkuvat ensi viikon tiistaina pudotuspeleissä. Nyt pääsemme tastelemaan siitä, miten ylös me yllämme. Nyt ei ehkä ole henkisesti niin kovaa, pohtii pelinjohtaja.

Tällä hetkellä KiPa on runkosarjassa kuudentena ja Joensuun Maila on pisteen edellä. JoMan KiPa kohtaa tiistaina Joensuussa. Torstaina kotikentällä vastassa on Vimpelin Veto ja sunnuntaina vieraskentällä Kankaanpään Maila.

-Tiukka viikko on edessä. Pelejä on suurinpiirtein jokatoinen päivä. Tiistain peli JoMan kanssa on ratkaiseva kun taistellaan kotiedusta. JoMan hyvä suoritus tänä vuonna ei ole ainakaan minulle yllätys, sano KiPan pelinjohtaja Vesa Varonen.

Varonen toivookin enemmän tunteita pintaan huomisessa pelissä. Hänen mielestään pelit ovat tähän saakka olleet laimeita ja nihkeitä.

-Leikkisästi sanottuna peleistä on puuttunut tietynlainen verisyys. Nyt olisi hyvä tilaisuus saada enemmän tunnetta pintaan kun panokset ovat isoja. Katsotaan, miten tunteet saadaan nousemaan, sanoo Varonen.

Lue seuraavaksi