Sosiaalinen media koitui City-lehden kohtaloksi

Viestintäkonsultti Antti Isokankaan mukaan perinteiset menovinkit ja suositukset napattiin ennen City-lehden sivuilta. Nyt saman asian hoitavat sosiaalinen media ja netin yhteisöpalvelut.

media

City-lehden lakkauttaminen kesken lehtiuudistuksen yllätti myös viestintäkonsultti Antti Isokankaan. City on sinun -kirjan tekijä ja Nöjesguiden-lehden entinen päätoimittaja Isokangas odotti kuitenkin paperiversion lakkauttamisen olevan edessä jossain vaiheessa.

- Se ei tietenkään ole yllätys, että nuorille suunnatulla printtimedialla menee heikosti. Kaikki, jotka vähänkään seuraavat mediaa, tietävät, että nuoriso lukee jatkuvasti vähemmän perinteisiä medioita.

Sosiaalinen media ja siellä jaettavat menovinkit ovat Isokankaan mukaan vieneet City-lehdeltä lukijoita. Cityn leipälajina kun nimenomaan ovat olleet tapahtumavinkit ja suositukset, joita nykyään voi helposti jakaa netin yhteisöpalveluissa.

Mainostajat kiinnostuneita muista medioista

Isokankaan mielestä lehden verkkopalvelu oli vielä kymmenen vuotta sitten edelläkävijä, aivan kuten printtilehti oli aikoinaan edelläkävijä kaupunkikulttuurin ja uudenlaisen journalismin edistäjänä. City kirjoitti aiheista, joista muut mediat eivät innostuneet.

- Se ei tietenkään ole yllätys, että nuorille suunnatulla printtimedialla menee heikosti.

Antti Isokangas

- 2010-luvulla on vaikea muistaa, minkälaiseen media-ilmastoon City luotiin 80-luvun puolivälissä. Silloin oli lähestulkoon mahdotonta ja hyvin paheksuttuakin kirjoittaa siitä, että mistä löytää kiinalaista ruokaa tai mikä kuntosali on parempi kuin toinen. Siinä mielessä City mullisti aikoinaan suomalaista mediaa ja journalismia.

Ilmaisjakelulehtenä mainostajien merkitys oli Citylle suuri, ja mainostajat näyttävät Isokankaan mukaan olevan nyt kiinnostuneita laittamaan rahansa muihin medioihin.

Hän silmäili lakkauttamisuutisen jälkeen sosiaalisesta mediasta ihmisten reaktioita.

- Useimpien kommentit tuntuivat olevan, että harmi, mutta eipä ole vuosiin tullut luettua. Sen voin allekirjoittaa kyllä itsekin.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus