Hyppää sisältöön

Coloradon ampujaksi epäillylle luettiin joukko murhasyytteitä

Coloradon joukkosurmasta epäiltyä James Holmesia syytetään myös lukuisista murhan yrityksistä. Kaikkiaan hänelle luettiin yli 140 syytettä.

Coloradon ampujaksi epäillyn James Holmesin ensimmäinen oikeudenkäynti Centennialin kaupungissa Coloradossa 23. heinäkuuta. Kuva: RJ Sangosti / EPA

Coloradon joukkosurmasta epäilty James Holmes on saanut joukon murhasyytteitä Yhdysvalloissa.

Syyttäjät antoivat hänelle jokaisesta epäillystä 12 murhasta kaksi syytettä. Ensimmäinen on syyte ensimmäisen asteen murhasta ja toinen syyte äärimmäisellä välinpitämättömyydellä tehdystä murhasta.

Holmes sai myös 116 syytettä murhan yrityksestä. Uutistoimisto AFP:n mukaan syytteet liittyvät iskussa loukkaantuneisiin. Lisäksi hänelle luettiin syyte räjähteen hallussapidosta ja väkivaltarikoksesta.

Yhteensä syytteitä on 142.

Syyttäjät ovat sanoneet aiemmin, että menee viikkoja, ennen kuin päätetään, haetaanko Holmesille kuolemantuomiota.

Holmesia syytetään elokuvateatterissa tehdystä joukkosurmasta, jossa kuoli 12 ihmistä ja haavoittui 58.

Holmes oli tänään maanantaina toista kertaa oikeudessa. Syytteiden lukemisen aikana hän istui ilmeettömästi, mutta hänen kerrotaan vaikuttaneen tarkkaavaisemmalta kuin edellisessä istunnossa, jolloin hän vaikutti hämillään ja pökerryksissään olevalta.

Holmesin asianajajat ovat syyttäneet syyttäjiä Holmesin lähettämän postipaketin sisällön vuotamisesta medialle. Viime viikolla tuli julkisuuteen, että Holmes oli lähettänyt entisen yliopistonsa psykiatrille postipaketin todennäköisesti jo ennen joukkomurhaa. Paketissa oli muistiinpanovihko, jossa oli kuvailtu joukkomurha yksityiskohtaisesti.