Kesäkoirat vailla omistajaa

Kesäkissojen lisäksi tämän kesän uusin ilmiö ovat hyljätyt koirat, joiden omistajat ovat jättäneet lemmikkinsä tien varteen.

Kotimaa
Koira läähättää
YLE / Kirsi Partanen

Aikaisemmilta vuosilta tuttu kesäkissan hylkääminen on tänä kesänä vaihtunut ilmiöön jossa omistajat jättävät koiransa luontoon. Kajaanissa löytöeläimiä vastaanottaa mm. Juliuksen eläinhotelli, jossa eläintä säilytetään 15 vuorokautta. Tämän jälkeen Kainuun eläinsuojeluyhdistys hoitaa eläimelle uuden kodin. Juliuksen eläinhotellin työntekijä Outi Pahkalan mukaan aikaisemmin omistajat ovat olleet hyvinkin huolissaan kadonneista koirista. Uusi välinpitämätön suunta ei tunnu eläinten kanssa tekemisissä olevista hyvältä.

- Siinä mielessä suunta on huono, että ihmiset jättävät lemmikkinsä tienvarteen ja jättävät sinne. Nytkin on ollut useampia, joita ei haeta ollenkaan pois.

Viimeisen kuukauden aikana Juliuksen eläinhotellissa on ollut kolme koiraa, joiden omistajat eivät ole tulleet toimeen oman lemmikkinsä kanssa.

- Kaikki ovat olleet sellaisia nuoren oloisia koiria, vähän hulivilejä. Luulen, että ihmiset eivät ole pärjänneet niiden kanssa ja jättäneet ne sille tielle, sanoo Outi Pahkala.