Wolkoffin talon kellari remonttiin

Saneerauksen on määrä valmistua tämän vuoden marraskuussa. Tavoitteena on lisätä palvelutarjontaa Lappeenrannan keskustassa niin paikallisille asukkaille kuin matkailijoillekin.

remontti
Wolkoffin talo, kellari

Lappeenrannan kaupunki on aloittanut Wolkoffin talon kellarikerroksen saneeraustyöt.

Reilun 100 neliömetrin laajuiset tilat saneerataan ravintolakäyttöön. Hankkeen kustannusarvio on vajaat 250 000 euroa, johon kaupunki saa EAKR-hankerahoitusta noin 81 000 euroa.

Saneerattava kellarikerros koostuu kahdesta tilasta. Ainonkadun puoleiseen, noin 85 neliömetrin tilaan saneerataan ravintolasali, keittiö, wc-tilat sekä siivouskomero. Ainonkadun ja Kauppakadun kulmauksessa olevaan noin 30 neliömetrin tilaan saneerataan kabinetti, minikeittiö ja wc.

Wolkoffin talon asuinkerroksissa toimii Etelä-Karjalan museon ylläpitämä Wolkoffin talomuseo sekä piharakennuksessa kaupungin vuokralaisena ravintola Wolkoff. Aiemmin kellarikerroksessa toimi akkuliike.

Lappeenrannan keskustassa, Kauppakadun ja Ainonkadun risteyksessä toimiva Wolkoffin talo on Lappeenrannan vanhimpia säilyneitä puurakennuksia. Wolkoffin talo on rakennettu vuosina 1826 ja 1848.

Talo palveli venäläisen Wolkoffin suvun kotina vuosina 1872-1983. Wolkoffin perikunta lahjoitti talon museoksi Lappeenrannan kaupungille vuonna 1986.