Poliisijohtaja tarkensi kommenttejaan järjestäytyneen rikollisuuden torjunnasta

Lardot sanoi sunnuntaina Yle Uutisille, että rikosten tekijät voisivat tulevaisuudessa menettää yhteiskunnallisia tukiaan.

Kotimaa
Poliisihallituksen poliisijohtaja Robin Lardot ulkomailta tulevien rikollisten rikostorjuntaprojektin tuloksista kertovassa tiedotustilaisuudessa Helsingissä 15. syyskuuta 2010.
Sari Gustafsson / Lehtikuva

Poliisijohtaja Robin Lardot on täsmentänyt sanomisiaan yhteiskunnan tukien poistamisesta järjestäytyneeseen rikollisuuteen osallistuneilta.

Lardot sanoi sunnuntaina Yle Uutisille, että rikosten tekijät voisivat tulevaisuudessa menettää yhteiskunnallisia tukiaan.

Hän tarkensi Yle Radio 1:n Ykkösaamussa, ettei ole poistamassa sosiaalipoliittisia tukia.

- Se mitä nostin esille, oli että tarvitaan nykyistä tiiviimpää viranomaisten yhteistyötä järjestäytyneen rikollisuuden torjumisessa. Kun hallintoviranomaiset käsittelevät lupa-asioita, tulisiko heidän tietää järjestäytyneen rikollisuuden kytköksistä?

Järjestäytynyt rikollisuus on lisääntynyt Suomessa viimeisen kymmenen vuoden aikana, Lardot arvioi. Poliisi seuraa toimintaan liittyen noin 1 000:ta ihmistä. Järjestäytyneen rikollisuuden ryhmittymiä on Lardot'n mukaan noin 80.

Suomessa toimiva järjestäytynyt rikollisuus liittyy yleensä huumekauppaan tai harmaaseen talouteen.