Elokuu on suosittu matkailukuukausi

Elokuun suosio matkailukuukautena on kasvanut. Matkailijamääriä kasvattavat kotimaiset ja venäläiset mökinvuokraajat.

matkailu
Kesämökki
YLE / Toni Pitkänen

Elokuu on monelle majoitusliikkeelle yksi vuoden tärkeimmistä kuukausista.

Esimerkiksi vuokramökkejä eri puolilla Suomea välittävän Lomarenkaan mukaan elokuu oli viime vuonna neljänneksi suosituin majoittumiskuukausi heinä-, maalis- ja kesäkuun jälkeen. Mökkivälittäjä uskoo elokuun nousevan tänä vuonna kesäkuun ohi vuoden kolmanneksi suosituimmaksi mökkeilykuukaudeksi. Tahkocomista puolestaan arvioidaan ennakkovarausten perusteella, että elokuun matkailijamäärät alueella kasvavat noin 10 prosenttia viime vuodesta.

Kasvua kesän matkailuun tuovat monessa yrityksessä venäläismatkailijat. Vaikka elokuu on keskieurooppalaisten lomakuukausi, monin paikoin suurin osa ulkomaalaisista kesämatkailijoista tulee Venäjältä.

Lomarengas odottaa koko kesän myynnin nousevan muutamia prosentteja viime vuodesta. Lomarengas välittää noin 3 400:aa lomamökkiä eri puolilta Suomea.

Matkailukesä on ollut myönteinen yllätys.

Jari Mathalt

- Kyllä suurin osa kasvusta on tullut kotimaisista ja venäläisistä mökinvuokraajista. Kesän suosituimmat mökkipaikat ovat järvi-Suomessa kohtuullisen matkan päässä pääkaupunkiseudulta, sanoo myyntijohtaja Juha Purhonen Lomarenkaasta.

Myös Tahkolla koko kesän myyntiin näyttää tulevan kasvua. Kolmannes tahkon kesämatkailijoista on ulkomaalaisia.

- Matkailijamäärät ovat kasvaneet tällä kesäkaudella arviolta vähintään kymmenen prosenttia viimevuotiseen verrattuna. Säihin nähden matkailukesä on ollut myönteinen yllätys, arvioi Tahkocomin toimitusjohtaja Jari Mathalt.

- Kesä on ollut hyvä etupäässä golfmatkailun kasvaneen suosion ansiosta. Myös kuukaudeksi vuokrattavia kesäosakkeita on mennyt hyvin. Golfin lisäksi väkeä ovat vetäneet islanninhevosratsastukset ja polkupyöräily; sen sijaan vesijetit ovat kiinnostaneet huonommin sateisen sään vuoksi, Mathalt sanoo.