1. yle.fi
  2. Uutiset

Ralli-sananen – Terveisiä soraränneistä

Oli aika jolloin Subaru-takilla sai naista. Naama sai olla kuin vesirokon jälkimainingeissa. Henkikin sai olla vahva ja haista tiimin sisäiseltä kokoukselta. Aina lohkesi. Naisen lohkolämmitin maadutti tähän maailmaan.

Ralliradio
Makkarassa on syntisen ihanaa kovaa rasvaa.
Yle

Miksi kaiken täytyy olla nykyisin niin monimutkaista? Pariutumisesta on tehty tiedettä. Ennen kun miehen sormet haiskahtivat tansseissa bensalta, se oli merkki että mies on pitänyt itsensä miehenä. Nykyisin se asettuu erilaisiin yhteyksiin. Humppaanko minä pyromaanin kanssa? Onko tämä varpaita survova veijari tulossa bensavarkaista? Näistähän kirjoitettiin, jotka imaisevat parkkipaikalla letkullisen silloin tällöin omaan jerryynsä.

Miehen ja naisen roolit ovat sekoittuneet kuin makkaraperunat paksusuolessa. Lahdessa oli juuri ajanut nainen poliisia pakoon 191 kilometrin keskituntinopeudella. Samaan aikaan miehet vaihtoivat kestovaippoja ja yrittivät pysytellä hereillä kymmenen uutisten loppukevennykseen. Nuoruus ja hurjuus ovat nykyisin yhä useammin keski-ikäisten naisten omaisuutta. Kahden ravintolan väliin jäävä mummotunneli on tuulitunneli, jossa huumorintajun lennokkuus mitataan.

Jos naiset eivät hellittäisi hetkeksi karvarallin ajoaan ja puikkaisi sisään tanssiravintolaan, parisuhteet jäisivät muodostumatta. Naiset tekevät röyhtäisten aloitteen ja mies pyyhkii oluttaan vakosamettihousuilta. Ja se on nainen joka vittuilee taksikuskilla ja heittelee Keke-vitsejä. Paina pappa sitä pedaalia. Siitähän sulle maksetaan.

Oletko sinä niitä jotka ostivat toiveikkaina Fordin t-paidan ja Mitsubishin lippalakin? Otit rusketusta siskon tytön kasvosolariumilla ja toivoit että menisit Jyväskylän yössä hetken aikaa ranskalaisena mekaanikkona. Että naiset tulisivat ja suuremmin kyselemättä liimautuisivat pikeepaidan hikeen. Se näky kun maalatut silmät kostuvat kertoo viestiään tunnelman yleisestä kostumisesta. Kuivuus loistaa poissaolollaan. Sliksit pyörivät taskussa sormien tanssiteltavina.

Aika muuttuu ajan saatossa pyöreäksi. Kaikki vanha ja hyvä toistuu. Ammattikoulut ovat lisänneet suosiotaan vauhdilla. Lukioon menevät kohta vain itsestään epävarmat kirjallisuuden ystävät. Tämä kaikki sataa miehen ja naisen välisen suhteen laariin. Miehet saavat olla taas miehiä ja naiset naisia. Taas tajutaan, että koneistaja tajuaa yllättävän paljon myös naisten hienomekaniikasta. Auton korjannut mies on tosielämän Lievestuoreen McGyver. Sanoja ei tarvita. Runous on ranteen liikkeissä.

Ralleissa tapaamme puskassa. Puskasta olet sinä tullut ja puskaan sinun tulee taas ikävä. Puskasta olet sinäkin alkusi saanut ja puskassa suhisee pitkin yötöntä yötä. Päästetään toisemme lähelle. Rallien aikaan ei tunneta turvaväliä.

Maallikkosaarnaaja Maasola

Lue seuraavaksi