1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Jari Ketomaa kaasuttaa lisäpisteiden perään

Ketomaa yrittää kasvattaa MM-sarjan pistepottiaan tutuilla teillä Jyväskylässä. Tällä hetkellä koossa on pari pistettä, mikä ei tyydytä mikkeliläiskuskia.

Kuva: YLE

Ralliautoilija Jari Ketomaa on valmistautunut Suomen MM-ralliin hyvin.

- Saimme ajaa kahden päivän testit kahdella ihan eriltyyppisellä tiellä. Ne opettivat paljon sekä autosta että kuskista. Kuljettaja on valmiimpi nyt kaikkiin olosuhteisiin, joten olen hyvillä mielin, Ketomaa myhäilee.

Ketomaa on tällä kaudella saanut kaksi MM-pistettä. Pisteet irtosivat Portugalin yhdeksännellä sijalla. Pari pinnaa ei ole tarpeeksi.

- Se ei ole siellä päinkään mitä voisi ja pitäisi olla. Se vain on sellaista, tuurikaan ei ole ollut meidän puolella. Paljon on ollut sellaisia juttuja, mille ei itse mahda mitään, mutta se kuuluu lajiin. Joskus särkyy renkaita, joskus auto. Nyt on katsottava vain tähän ralliin ja toivottava parasta.

Pohja-ajat tulevat, jos ovat tullakseen

Viime vuonna Ketomaa täräytti avauserikoiskokeen pohja-ajan Jyväskylässä. Pohja-aikoja voi syntyä jatkossakin, sillä ajotyyli on selvä.

- Tarkoitus on ajaa kaasu pohjassa jokainen pätkä läpi niin kovaa kuin päästään. Pohjia tulee jos tulee. Tavoitteena on ajaa pätkä kerrallaan koko kilpailu läpi ja katsoa missä lauantai-iltana ollaan.

- Jotain on mennyt pieleen, jos ei olla MM-pisteillä, Ketomaa lupaa.

Ketomaa arvelee, että aikaerot jäävät tänä vuonna Jyväskylässä pieniksi. Vaikeat, nopeat ja hyppyjen täyttämät tiet sopivat mikkeliläiselle.

- Sokerina pohjalla on Ouninpohja. Se on niin rankka siihen loppuun, että se on hyvä lopetus.

- Ainoa miinuspuoli Suomen MM-rallissa on kotikisan paine. Tässä on kuitenkin jo kierretty sen verran, että senkin voi jättää jo miettimättä.

Seuraavaksi Ketomaan rallikunta tähyää Englannin ralliin. Rahavarantojen salliessa kohteena on kauden lopulla myös Espanja.