Turun musiikkijuhlien lipunmyynti vilkasta

Elokuun 9. päivä alkavien Turun musiikkijuhlien suurin mielenkiinto kohdistuu tenori Rolando Villazónin tähdittämään konserttiin. Sen lisänäytökseen on vielä lippuja saatavilla.

Turun musiikkijuhlat
Turun musiikkijuhlat
Turun musiikkijuhlat

Turun musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Liisa Ketomäki odottelee runsaan viikon kuluttua alkavaa tapahtumaa rauhallisin mielin.

-Lippujen ennakkomyynti on ollut hyvää. Olemme myyneet jopa 80 prosenttia ennakkomyyntitavoitteestamme. Tällä tahdilla saamme myytyä tavoittelemamme viisi tuhatta lippua, kertoo Ketomäki.

Villazóni ja orkesterisota kiinnostavat

Ketomäen mukaan ei ole yllätys, että Rolando Villazónen konsertti on yksi tämän kertaisten musiikkijuhlien vetonauloista.

Tällä tahdilla saamme myytyä tavoittelemamme viisi tuhatta lippua.

Liisa Ketomäki

-Ne ihmiset, jotka tuntevat barokkioopperaa tietävät, että konsertissa soittava Le Concert d'Astrée on alallaan maailman arvostetuimpia. Olin itse kuuntelemassa kesäkuussa tätä barokkiorkesteria Pariisissa ja voin vakuuttaa, että Turussa kuullaan aivan huippuluokan esitys. Se oli hyvin uskollinen barokkiteatterin perinteelle. Tätä on luvassa myös Turussa, iloitsee Ketomäki.

Toinen konsertti, joka Ketomäkeä etukäteen kutkuttaa on musiikkijuhlien avajaiskonsertti orkesterisota. Logomon estradille marssii tuolloin yli 150 soittajaa Suomen Kansallisoopperan orkesteristä ja Ruotsin kuninkaallisen oopperan orkesterista. Konsertin johtaa Kansallisoopperan taiteellinen johtaja Mikko Franck.

-Konsertti etenee Suomi-Ruotsi maaottelun hengessä ja sen selostaa näyttelijä Nicke Lignell. Kuulemme vuorotellen suomalaista ja ruotsalaista musiikkia. Orkestereiden yhteisesti soittama Maurice Ravelin Bolero on varmaan niin äänellisesti kuin volyymillisesti aika mahtava. Väliin mahtuu myös vähän leikkimielisempääkin kisailua, ennakoi Ketomäki.

Turun musiikkijuhlat on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali. Sen perusti vuonna 1960 Turun Soitannollinen Seura. Festivaali järjestetään 9.-18.8.