Tuo omat astiat festareille - saat alennusta

Kontufolkin järjestäjät pyrkivät vähentämään festivaalialueen roskaantumista kannustamalla yleisöä tuomaan omat ruokailuastiat mukanaan. Omista astioista voi syödä vaikkapa turvapaikanhakijoiden valmistamaa ruokaa.

Kotimaa
YLE Etelä-Karjala

Joutsenon Konnunsuolla järjestettävän Kontufolk-festivaalin järjestäjillä on tämän vuoden yleisölle kaino pyyntö.

- Haluamme ihmisten tuovan omat astiat mukanaan, toivoo Kontufolk-yhdistyksen puheenjohtaja Mia Moilanen.

Toive koskee siis kävijöitä, jotka aikovat syödä festivaaliruokaa.

Pyynnön taustalla on tavoite vähentää alueen roskaantumista. Festivaalialueelle laitetaan vesipiste, missä kävijät voivat huuhtoa astioitaan.

Omien astioiden käyttäjille on luvassa bonus.

- Ruoasta saa alennusta, Moilanen vinkkaa.

Etnistä ruokaa vastaanottokeskuksesta

Kontufolk saa tänä vuonna järjestelyapua turvapaikanhakijoilta. Joutsenon vastaanottokeskuksessa asuvat turvapaikanhakijat osallistuvat tapahtumapaikan rakentamiseen ja valmistavat festivaalilla ruokaa.

Moilasen mukaan yhteistyötä oli tarkoitus tehdä vastaanottokeskuksen kanssa aiempinakin vuosina, mutta asia konkretisoitui vasta nyt keskuksen muutettua Konnunsuolle.

Järjestelyissä mukana oleminen auttaa turvapaikanhakijoita integroitumaan suomalaiseen yhteiskuntaan. Pakolaisohjaaja Juha Härkösen mukaan innostus on kovaa.

- Alkuun nimilistoissa oli joitakin nimiä. Nyt, kun jutun juoni on ruvennut kristallisoitumaan, innokkaita tulee päivittäin, Härkönen tuumaa.