Belgialaista pedofiilia avustanut vaimo pääsee vankilasta

Marc Dutroux'n entinen vaimo Michelle Martin siirretään luostariin nunnien vartioimaksi.

Ulkomaat

Belgiassa kuuden tytön sieppaamisesta ja neljän murhasta tuomitun Marc Dutroux'n entinen puoliso Michelle Martin vapautetaan vankilasta. Martin oli tuomittu 30-vuotiseen vankeusrangaistukseen miehensä auttamisesta sekä siitä, että hän antoi kahden tytön nääntyä nälkään, kun Dutroux oli vankilassa varkaudesta tuomittuna.

Vuonna 2004 langetettu tuomio purettiin oikeudessa tiistaina. Martin on ollut telkien takana vuodesta 1996, jolloin pedofiliatapaukset paljastuivat. Hän tuli siten istuneeksi hieman yli puolet tuomiostaan.

Vapauteen Martin ei täysin pääse, vaan Keski-Belgiassa sijaitseva Malonnen nunnaluostari ottaa hänet huostaansa. Luostari on määrätty estämään hänen pääsynsä paikkoihin, joissa hän saattaisi tavata murhattujen tyttöjen omaisia. Täyttä vapautta hän voi anoa kymmenen vuoden päästä.

Tyttöjen vanhemmat ovat arvostelleet oikeuden päätöstä ankarasti. Heidän mukaansa Martin on murhiin yhtä syyllinen kuin Dutroux.

Martin oli anonut vapauttamista neljä kertaa aiemminkin. Hänen tarkoituksenaan oli asettua ranskalaiseen luostariin, mutta Ranskan oikeusministeriö torjui toiveen.

Lähteet: AFP, Reuters, AP