Hyppää sisältöön

Eroottisen kirjasarjan pilkkaversio huijasi tiensä myyntilistalle

50 Shades of Gray on synnyttänyt vastareaktiona koko ilmiötä pilkkaavan projektin, joka on itse päätynyt suosituimpien teosten listalle.

Pilkkakirjan kansikuva noudattelee 50 Shades of Gray -kirjan tyyliä. Kuva: NSFW Show

Puolisentoista viikkoa sitten nettikomediasarja NSFW Shown tekijät huomasivat supersuositun 50 Shades of Grayn ympärille syntyneen kokonaisen eroottisten sähköisten romaanien alan. Sähköisiä kirjoja myyvän Applen iBookstoren romanttisten kirjojen Top 10 –listan kirjoista kahdeksan oli joko trilogian osia tai samaan tyyliin kirjoitettuja ja kansikuvitettuja teoksia, jotka ratsastivat ilmiöllä.

Shown tekijät päättivät pistää lusikkansa soppaan omalla sähköisellä kirjallaan. He pyysivät lukijoitaan lähettämään eroottisia tarinoita ja liittivät ne yhteen kirjaksi edes lukematta koko teosta. Yleiskuvauksena kirjasta on kerrottu vain, että siinä ”trendikkäitä töitä tekevät trendikkäät ihmiset harrastavat paljon trendikästä seksiä”. Tärkeä elementti on myös kirjan kansi, joka jäljittelee esikuvaansa.

Teos sai nimekseen Diamond Club, ja jotta sen menestys ei kaatuisi hintalappuun, sähkökirjan hinnaksi laitettiin vain 0,99 dollaria. Tekijät ja heidän kaverinsa myös ostivat kirjan itse ja antoivat sille parhaan mahdollisen lukija-arvostelun, jotta se nousisi suositeltujen teosten listoille.

Reilussa viikossa koko projektin aloittamisesta Diamond Club on jo noussut nelossijalle Applen iBookstoren romanttisten kirjojen osastolla. Sen edellä ovat enää vain oikean 50 Shades of Gray -trilogian kirjat.

Kirjan koostajat lupaavat tuottojen menevän juhlaan, joka järjestetään scifi- ja fantasiafestivaali Dragon Conin yhteydessä.

.
.