Kreikan poliiseja siirretään eliitin suojelutehtävistä kaduille

Kreikan poliisi siirtää miehistöä henkivartijan tehtävistä Ateenan kaduille kamppailemaan lisääntyvää rikollisuutta vastaan.

Ulkomaat

Kreikassa poliisi on ilmoittanut siirtävänsä lisää poliiseja kaduille muun muassa poliitikkojen ja yritysjohtajien suojelutehtävistä.

Kreikassa on herättänyt voimakasta ärtymystä, että huomattava määrä poliiseja valvoo työkseen maan eliitin turvallisuutta. Yhteensä noin 3000 poliisia toimii henkivartijoina tai vahtii julkisia rakennuksia, kuten parlamenttia.

Vartiointitehtävissä olevien poliisien määrä aiotaan puolittaa ja vartiointivastuuta siirtää yksityisille turva-alan yrityksille. Poliisi ilmoitti, että esimerkiksi pääministeri Antonis Samarasin ja oppositiojohtaja Alexis Tsiprasin poliisikaarteja pienennetään.

Poliisin tiedottajan Christos Manourasin mukaan 1500 poliisia siirretään partiointitehtäviin erityisesti pääkaupungissa Ateenassa. Pyrkimyksenä on vähentää rikollisuutta. Katuväkivalta on yleistynyt Kreikassa huomattavasti maan talouskriisin aikana ja kansalaiset ovat arvostelleet poliisin voimattomuutta estää rikollisuutta.

Kreikan poliisi ilmoitti tiistaina myös lisäävänsä turvatoimia Turkin vastaisella rajalla. Rajaseudulle siirretään noin 1900 poliisia lisää. Tällä pyritään muun muassa varautumaan mahdolliseen syyrialaisten pakolaisten saapumiseen Kreikkaan Turkin kautta.

Lähteet: AP, Reuters