Terrori-iskut vähenivät viime vuonna

Iskuja tehtiin viime vuonna yli tuhat vähemmän kuin edellisenä vuotena. Terroristiverkosto Al-Qaida on heikentynyt Osama bin Ladenin kuoleman jälkeen.

Ulkomaat

Terrori-iskujen määrä vähentyi maailmanlaajuisesti viime vuonna alimmalle tasolle sitten vuoden 2005, kertoo Yhdysvaltojen ulkoministeriön tuore terrorismiraportti. Iskuja tehtiin viime vuonna yli 10 200, kun edellisenä vuonna vastaava luku oli yli 11 600.

Myös iskuissa kuolleiden määrä väheni. Vuonna 2010 terrori-iskuissa kuoli lähes 13 200 ihmistä, kun viime vuonna kuolleita oli hieman yli 12 500.

Terrorismiraportin mukaan al-Qaida terroristiverkoston johtajan Osama bin Ladenin kuolema on merkittävästi heikentänyt verkostoa. Myös muiden tärkeiden henkilöiden kuolemat ovat heikentäneet verkostoa, jonka ei uskota pystyvän kääntämään suuntaa. Tästä huolimatta al-Qaida on yhä merkittävä uhka, raportissa todetaan.

Terrori-iskut ovat lisääntyneet Afrikassa, missä suurin syy kasvuun on islamistisen Bokom Haramin lisääntynyt väkivalta. Iskut ovat lisääntyneet myös läntisellä pallonpuoliskolla. Tämä taas johtuu pääasiassa FARC-sissien toiminnasta Kolumbiassa.

Lähteet: Reuters