Kakkostien remontti yllätti maksajan

Kakkostien perusparannustyöt Karkkilan ja Loukun välillä alkoivat toukokuussa. Työt aloitettiin samanaikaisesti useassa eri kohteessa, jotta ne saadaan tehtyä nopeammin.

Kotimaa
Auto ajaa sateessa.
Tiina Kokko / Yle

Kakkostien leventäminen Karkkilasta Tammelan Loukkuun tulee ennakoitua halvemmaksi. Liikenneviraston mukaan tietöihin käytössä olevista kymmenestä miljoonasta eurosta säästyy muutama miljoona euroa.

Maanrakennusurakoiden kova kilpailu on pitänyt rakennuskulut kurissa. Se, mitä säästöön jääneellä muutamalla miljoonalla eurolla tehdään, ei vielä ole tiedossa, kertoo projektipäällikkö Juha Sillanpää.

- Parhaillaan selvitetään, mitä sillä voi tehdä. Tietenkin leventämistä voi jatkaa Loukusta Forssan suuntaan tai esimerkiksi parantaa vielä joku kohde tässä Karkkilan ja Loukun välillä, mutta tosiaan se päätöksenteko on vielä kesken.

Kakkostien ajoratoja levennetään metrillä. Tien leventämisestä Loukusta eteenpäin ei vielä ole rakennussuunnitelmaa, joten työt voivat alkaa aikaisintaan ensi vuonna.

Perusparannusurakka valmistuu Sillanpään mukaan loka-marraskuussa. Levennetyllä tiellä kesäajonopeus nousee sataan kilometriin tunnissa.