Madonnaa vastaan puuhataan boikottia nyt Puolassa

Sekä katolilaiset että sotaveteraaniryhmät ovat raivostuneet siitä, että Madonna konsertoi Varsovan kansannousun alkamisen vuosipäivänä. Konserttijärjestäjä on jo taipunut esittämään esiintymisen aluksi videon vuoden 1944 tapahtumista.

viihde
Madonna lavalla.
Madonna konsertoi Wienissä viime sunnuntaina.Herbert P. Oczeret / EPA

Jo aiemminkin useissa maissa kohua nostattanut pop-tähti Madonnan konserttikiertue herättää nyt vastustusta Puolassa. Madonna konsertoi Varsovassa tänään keskiviikkona, jolloin on kulunut tasan 68 vuotta saksalaismiehityksen vastaisen kansannousun alkamisesta kaupungissa.

Sekä katolilaiset että sotaveteraaniryhmät vastustavat konserttia ja ovat vaatineet lipun hankkineita jättäytymään pois konsertista, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Katolilainen nuorisoryhmä kertoo 50 000 ihmisen allekirjoittaneen Älä mene Madonnan konserttiin -nettivetoomuksen.

Madonnaa vastaan on järjestetty myös rukoustilaisuuksia ja yksi oppositiokansanedustaja on vaatinut Puolan hallitusta estämään Madonnan esiintymisen. BBC:n mukaan Madonnan konserttia mainostavia julisteita on tuhottu eri puolilla Varsovaa.

Epäonnistuneessa kansannousussa kuoli 63 päivän aikana 200 000 ihmistä. Konserttijärjestäjä Live Nation on jo taipunut esittämään esiintymisen aluksi lyhyen videon vuoden 1944 tapahtumista.

Madonna on pitkin uraansa raivostuttanut etenkin katolilaisia viljelemällä musiikissaan, videoillaan ja esiintymisissään uskonnollisia viittauksia. Puolassakin vastustajia raivostuttaa huonosti ajoitetun konsertin lisäksi se, että Madonna on hyödyntänyt urallaan palavia ristejä ja orjantappurakruunua. Osa Madonnan puolalaisarvostelijoista on sitä mieltä, että tämä "edistää pornoa ja seksuaalisia poikkeamia".

Tuoreimmalla konserttikiertueella Madonna on jo suututtanut muun muassa Ranskan äärioikeiston. Kansallinen rintama -puolue sanoi haastavansa Madonnan oikeuteen sen jälkeen, kun tämän konsertissa näytettiin kuva puolueen puheenjohtajasta Marine Le Penistä hakaristi otsassaan.