Miesten Satanen pinkaistaan jopa alle kuuden tunnin

Miesten Satasella voittaja ei välttämättä ole se, joka taivaltaa sata metriä nopeimmin. Arvovaltainen jury valitsee voittajaksi osallistujan, jolla on urheilullinen ja toverillinen asenne sekä persoonallinen etenemistyyli.

viihde
Miesten satanen
Vapise Jönsson! Rovaniemen jätkät iskussa:Jari Simola (vas.) Risto Saukkoriipi, Kimmo Osma, Jussi Perkkiö, Petri Lehtinen ja Reijo Soppela.Hillevi Antikainen / Yle

- Viime vuonna kisan loppuvaiheissa nähtiin jopa neliraajaetenemistä. Monivetotyyli ei voi johtua ainakaan nestehukasta. Juoksureitin varrella oleva kaupunkin infrastruktuuri pitää siitä huolen, Jussi Perkkiö kiittelee.

Kisajärjestäjillä ei ole mitään sitä vastaan, vaikka joku taittaisi taivalta kolmekin päivää. Ajanotto kuitenkin lopetetaan kuuden tunnin kuluttua juoksun alusta.

- Viime vuonna mulla meni yliajalle, mutta nyt on talvi treenattu. Vaimo on ottanut aikaa, etenkin kotiintuloaikaa, kertoo rovaniemeläinen Jari Simola, joka uumoilee nyt itselleen hyvää kisamenestystä.

Ben Johnsonia ei tavoitettu Viime vuonna kisan loppuvaiheissa nähtiin jopa neliraajaetenemistä.

Rovaniemeläismiesten voitontahtoa satasen juoksussa kävelykadulla nostaa kilpailun kansainvälistyminen. Haastajaksi on ilmoittautunut ainakin yksi peräkammarinpoika Ruotsin Pajalasta.

Miesten Satasen kansainvälistyminen ei huoleta kisaorganisaatioon kuuluvaa Jussi Perkkiötä, päinvastoin.

- Yritimme saada juoksuun mukaan Ben Johnsonin, mutta emme valitettavasti tavoittaneet häntä. Sen sijaan meihin otti yhteyttä Ruotsin Pajalasta peräkammarinpoika Bengt Jönsson, joka aikoo osallistua juoksuun, Jussi Perkkiö toteaa.

Rovaniemellä on liikkunut huhuja, joiden mukaan lähtöviivalle olisi tulossa uskalikkoja myös Kemistä.

Kansainvälistyminen näkyy palkintolinjassa

Viime vuonna pääpalkintona oli satasen auto, jonka voittajaa saati autoa ei ole sittemmin nähty, ainakaan julkisilla teillä.

Tänä vuonna Miesten Satasen voittajaa pyritään nimenomaan yllyttämään matkusteluun. Pääpalkintona on kahden hengen matka melkein ulkomaille, Suomen tomaattikaupunkiin Närpiöön. Valtaosa kaupungin asukkaista puhuu ruotsia murteella, jota muualla asuva ruotsinkielinenkään ei ymmärrä.

Miesten Satanen starttaa lauantaina 4.8. noin klo 15.30. Ennen kisaa suoritetaan lämmittely Sampokeskuksen rullaportaissa.

Kilpailupäivän tahdit takaa Antti Doping Brothers ja Lordin aukiolla on myös Punaisen Ristin esittelypiste.

- Todennäköisesti seuraava päivä menee monilta kilpailijoilta kuitenkin punaiselle ristille, Jussi Perkkiö ennustaa.