Hyppää sisältöön

Liput 33 vuotta sitten peruttuun konserttiin ostaneet pääsevät viimein näkemään The Whon

Vuonna 1979 turvallisuussyistä perutun Rhode Islandin konsertin liput vaihdettiin uusiin. Useat fanit olivat säilyttäneet vanhan lippunsa.

The Whon laulaja Roger Daltrey lavalla Madridissa toukokuussa 2007. Kuva: Victor Lerena / EPA

Useat The Who -yhtyeen fanit pääsevät viimein näkemään suosikkinsa konsertin Rhode Islandissa Yhdysvalloissa, kun konserttijärjestäjä vaihtoi heidän 33 vuotta sitten käyttämättä jääneet lippunsa uusiin.

Brittiläisen yhtyeen konsertti peruttiin joulukuussa 1979 sen jälkeen, kun 11 ihmistä oli tallautunut kuoliaaksi Ohiossa ennen The Whon konserttia.

Emery Lucier ei ole ollut yhdelläkään The Whon keikalla 33 vuotta sitten peruuntuneen konsertin jälkeen, mutta pääsee nyt näkemään yhtyeen löydettyään vanhan lippunsa laatikosta.

Toinen uuden lipun saaneista on 50-vuotias Ed McConnell, joka kertoo muistavansa vieläkin elävästi pettymyksen, jonka konsertin peruminen aiheutti.

- En vieläkään ymmärrä perumispäätöstä, McConnell sanoo uutistoimisto AP:lle.

McConnell kertoo sanoneensa mielipiteensä suoraan myös perusmispäätöksen tehneelle kaupunginjohtaja Buddy Ciancille kohdattuaan tämän vuosia sitten.

Myös Sandy Ball, jonka veli jonotti 70-luvulla yön yli saadakseen liput, muistaa konsertin perumisen edelleen hyvin.

- Jouduimme houkuttelemaan veljeni pois jyrkänteeltä, Ball kertoo AP:lle.

Uusi konsertti pidetään Rhode Islandissa helmikuussa samalla areenalla, jolla vuoden 1979 konserttikin oli määrä järjestää.