1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Joensuun elli

Joensuun Elli kärsii huonosta säästä

Imatran kesäteatterin näytelmä Joensuun Elli ei ole vetänyt väkeä toivotusti. Lipputulojen vaje on kuitenkin niin pieni, että Imatran Teatterin syksy starttaa normaalisti remontoiduissa tiloissa.

Kuva: Teatteri Imatra

Teatteri Imatran kesäteatteri jää kävijätavoitteestaan, eli 10 000 kävijästä. Lippuja Joensuun Elliin on myyty reilut 8 000. Näytelmä pyörii teatterissa nyt viimeistä viikkoa.

- Kylmä sää on syynä. Viime kesän helteissä sata ellei kaksi saattoi ostaa lipun ovelta. Ihmiset eivät lähde kesäteatteriin sateessa ja viimassa, teatterinjohtaja Timo Rissanen pohtii.

Joensuun Ellissä kuultu ronski kielenkäyttö on saanut kriitikot liikkeelle. Rissanen ei kuitenkaan näe kielessä ongelmaa, sillä näytelmä on kirjoittajansa, kirjailija Heikki Turusen tyylin mukainen.

- Voihan se jonkun olla pelästyttänyt pois, mutta Heikki Turunen kuuluu kuitenkin suomalaisiin kansallisiin kirjailijoihin. Hänen tekstinsä on rehevää, ja siihen kuuluu myös kiroilu.

Lipputulojen vaje on teatterinjohtajan mukaan sen verran pieni, ettei sillä ole vaikutusta syksyn ohjelmistoon.

Lupa palata teatteritiloihin

Teatteri Imatra aloittaa syksynsä tutuissa teatteritiloissaan. Viime maaliskuussa teatteri kärsi vesivahingosta, ja osa työntekijöistä joutui evakkoon.

Teatterin yläkerran lämpiön katto uusittiin, samoin osa puvustamon seinää ja kattoa. Nyt remontti on valmis, ja kaupungilta on saatu lupa palata takaisin.

- Tämä oli paras uutinen, koska viime talvena oli pelkoa siitä, että jos koko talo joutuu remonttiin, ollaan kyllä mierontiellä. Onneksi niin ei käynyt, Timo Rissanen huokaisee helpotuksesta.

Harjoitukset alkavat Kallenkujalla 5. syyskuuta. Syksyllä ensimmäisenä ensi-iltaan tulee Murhakoukku 22. syyskuuta.

Teatteri Imatran tiloissa tehdään vielä talvella kylmiä säitä kysyviä homemittauksia.