1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Red Hot Chili Peppers on tuntikausia jonottaneiden kesän kohokohta

Toive yläfemmasta Anthony Kiedisin kanssa sai järvenpääläisen Armas Lintusaaren viettämään yön jonossa taivasalla. Pari tuntia ehti nukkuakin.

Käsistä selviää kuka oli jonossa ensimmäisenä. Kuva: Leena Peltokangas / Yle

Sinnikkäimmät Red Hot Chili Peppers -fanit jonottavat keikalle miltei vuorokauden. Järvenpääläiset Santeri Kettu ja Armas Lintusaari, sekä tuusulalainen Emma Stapels olivat ensimmäisinä jonossa.  Paikalle he saapuivat jo edellisenä iltana puoli kuudelta.

Yön he viettivät stadionin lipan alla. Toisilla oli makuupussi, mutta Santeri pärjäsi vähemmällä.

- En varautunut millään tavalla. Joillain oli teltta mukana ja yövyin siinä vähän aikaa, mutta tässä oli vain matto alla ja päällä oli sadetakki.

Aivan lavan eteen on päästävä

Musiikki raikasi jonossa koko yön ajan, mutta pari tuntia porukka ehti nukkuakin. Taivasalla yöpyminen oli hieno ja erilainen kokemus ja bändin keikka ehdottomasti sen arvoinen, sanovat kaverukset. Jonossa kannattaa olla aivan kärjessä, jotta pääsee ihan eteen, sanoo Armas.

- Siinä näkee läheltä, ei nyt ihan jokaista ihosolua, mutta melkein. On ihan uskomaton kokemus, jos artisti tulee siihen eteen heittämään yläfemmoja. Se on tämän päivän tavoite.

Tulossa on Tampereen kuumin ilta.

Aliisa Ristmeri

Anthony Kiedisin viikset on syy keikkaintoon, naurahtaa Armas. Hieman totisemmalla naamalla hän lisää, että musiikki on uskomattoman hyvää.

- Ihan alkupään räkäfunkista nykyiseen poppiin tosi monipuolista musiikkia ja ne ovat kuulemma tosi hyviä livenä.

Jonottajien järjestys selvä

Kun turvatarkastukset kello 16 alkavat, on järjestys selvä. Jonottajien käsiin on piirretty järjestysnumerot etukäteen. Tamperelaiset Taru Vanhapelto ja Aliisa Ristmeri ovat numeroilla 138 ja 139.

Tarulla ja Aliisallakin on eturivi tavoitteena, sillä varsinkin Anthony Kiedisin ja Michael "Flea" Balzaryn lavaesiintyminen innostaa. Aliisa tiivistääkin varmaan koko jonon tunnot hyvin.

- Tulossa on Tampereen kuumin ilta.