1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

RHCP sulkee reittejä – yhtyeen saapumisaika ei tiedossa

Illan konsertti Ratinan stadionilla Tampereella testaa Laukonsillan toden teolla. Sillan uskotaan helpottavan ruuhkaa loppuillasta.

Jussi Santalahti on ollut järjestämässä keikkaa. Takana lavaa laitetaan vielä kuntoon. Kuva: Leena Peltokangas / Yle

Rantatien parkkipaikat eivät ole käytettävissä ja Laukonsilta on suljettu muilta kuin lipun keikalle ostaneilta. Siinä ovat suurimmat liikennejärjestelyt. Järjestäjä Jussi Santalahti arvelee, että keskusta tulee olemaan melko ruuhkainen konsertin päätyttyä kello 23 aikaan.

Laukonsilta tulee helpottamaan Rantatien liikennettä, sillä sen ansiosta kaikki eivät kulje pääsisäänkäynnin kautta, sanoo Santalahti.

- Veikkaan, että ulospääsyssä sillä on merkitystä.

Ratinan lähelle pääsee liputtakin

Kevyen liikenteen väylä aivan rannassa pysyy auki koko konsertin ajan. Sen kautta pääsee Ratinan rannassa oleville veneille, sekä uusille asuintaloille. Järjestysmiehet tosin valvovat aluetta.

Konserttiin on tulossa yhteensä noin 30 000 ihmistä, joista noin puolet tulee Tampereen seudun ulkopuolelta, arvioi Jussi Santalahti. VR on lisännyt junavuoroja pääkaupunkiseudulta sekä konserttiin saapuville, että Tampereelta poistuville.

Konserttieväänä chili hot dog

RHCP:n saapumisesta ei Jussi Santalahti kerro mitään, sillä yhtye saapuu omia aikojaan. Siinä missä yleisölle on tarjolla chili hot dogeja, possuburgereita ja hernekeittoa, ovat yhtyeen tarjoilut arvoitus.

Hieman on silti Santalahdellakin aavistuksia, sillä yhtyeen ruokia valmistetaan Ratinan alakerroksissa.

- Kyllä sieltä pihvinkäry nousi. En tiedä ovatko kasvissyöjiä, mutta ainakin joku syö pihviä.